Kaim–Makam Kaymakamlık Sınav Mevzuatı Konu Çalışma Kitabı Yiğit Yılmaz  - Kitap

Kaim–Makam Kaymakamlık Sınav Mevzuatı

Konu Çalışma Kitabı

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
887
Barkod:
9786056876288
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eser iki ciltten oluşmaktadır. Birinci ciltte tüm Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve Kaymakamlık sınavını ilgilendiren tüm kanun, yönetmelik ve içtüzükler konu anlatım şeklinde yer almıştır. Mevzuatların tüm önemli kısımlarına dikkat çekilmeye çalışılmış. Ancak mevzuat bir bütün olarak da ele alınmış. Özellikle sınava yakın kutucuklar içindeki bilgiler ve altı çizili ya da kalın puntolarla belirtilmiş kısımlar tekrar edilerek hızlı bir çalışma gerçekleştirilebilir. İkinci ciltte her kanun başlığı altında sorulara yer verilerek toplamda 1500 çözümlü test sorusu hazırlanmış.
Eserde Türkiye'nin İdari Yapısıyla ilgili 16, Türkiye'de Mahalli İdarelerle ilgili 6, İdare Hukukuyla ilgili 12, Türkiye'de İnsan Hakları ve Demokratikleşmeyle 6, 1982 Anayasası dahil olmak üzere Anayasa Hukukuyla ilgili 7 olmak üzere toplam 47 mevzuata yer verilmiş.
1982 Anayasa metnine olduğu gibi yer verilmiştir. Son sınavda 15 soru gelmiş olması ve en ince ayrıntısının dahi sorulmuş olması Anayasa metninin tümden öğrenilmesini gerekli kılmaktadır. 1982 Anayasasıyla ilgili 350 çözümlü soruya yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa Hukuku Kapsamındaki Mevzuat
.
Türkiye'de Mahalli İdareler Kapsamındaki Mevzuat
.
Türkiye'nin İdari Yapısı Kapsamındaki Mevzuat
.
İdare Hukuku Kapsamındaki Mevzuat
.
Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları Kapsamındaki Mevzuat