Bilim Tarihine Giriş Sevim Tekeli, Remzi Demir, Hüseyin Gazi Topdemir, Yavuz Unat, Ayten Koç Aydın, Melek Dosay, Esin Kâhya  - Kitap
9. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
384
Barkod:
9786051330822
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
301,00
İndirimli (%10):
270,90
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilim Tarihi, bilimsel bilginin gelişim sürecini inceleyen bir araştırma etkinliği olarak tarihi bilgilerden yararlanarak bilimsel kuramların çeşitli dönemlerde doğuşu ve yayılışını, bilgilerin düşünce biçimlerini ve toplumsal kurumların gelişim sürecine etkilerini, felsefe, din ve sanat gibi diğer düşünsel alanlarla karşılıklı ilişkilerini, teknik bilginin oluşumundaki yerini bütün yönleriyle tanımaya ve tanıtmaya çalışır.
Bilim Tarihine Giriş kitabı da bu çerçevede, bilimsel bilginin tarihsel gelişimini detaylı ve bilimsel dayanaklarla Eskiçağ’da, Ortaçağ’da, Yeniçağ’da, Osmanlılarda ve Yakınçağ’da Bilim olmak üzere beş ana bölüm altında incelemiştir. Bunun yanında çalışmada Türklerin bilime yapmış olduğu katkılar da oldukça ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır. Bu kitap, gerek bilim tarihini merak edenler için, gerekse üniversitelerdeki bilim tarihi anabilim dalları ve bölümlerindeki temel ders kitabı açığını kapatmak için hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)