Zekamıza Dokunan İlaçlar Dr. Bekir Faruk Erden  - Kitap

Zekamıza Dokunan İlaçlar

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
165
Barkod:
9786055100971
Kapak Türü:
Ciltli
Kitabın Fiyatı:
452,00
İndirimli (%10):
406,80
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikofarmakoloji Birimi'nde, yaklaşık yirmi yıldan beri, ekip olarak yapılan "öğrenme bellek araştırmaları" konusunda elde edilen temel bilgilerden esinlenerek yazılmış. Kitap da, 2013 yılında hayatını kaybeden, farmakolojinin ülkemizdeki duayen hocalarından Süleyman Oğuz Kayaalp Hocanın, "Akılcıl Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji" kitabından yoğun bir şekilde yararlanılmış.
Amaç, ortaöğretimde sınava hazırlanan ergenliğe girmiş öğrenciden, fakülteleri bitirip Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) benzeri sınavlara hazırlanan erişkinlere, zihinsel performans açısından, sağlıklı bilişsel doping nasıl yapılır sorusunu kapsayacak bilgiler vermektir. Bu kitapta, "zekamızı bileyleyici" akıllı ilaçlar olarak bilinen (smart drugs), kafeinden pirasetama, ritalinden atomoksetine, ilaçlardan ve zekamıza "dokunabilen" alkol benzeri maddelerden bilimsel bir seviyede bahsedilmiş.
Modafinil (Provigil®) ve metilfenidat (Ritalin®), genelde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu hastalığı olanlara reçete edilmektedir. Fakat ne yazık ki sınavlara hazırlanan gençler arasında da yaygın olarak suistimal edilmektedir.
Kitabın sınavlara hazırlanan ve zihinsel doping hakkında meraklı tüm öğrencilere yararlı olacağı umulmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sık Kullanılan Nootropikler, Zekamıza Dokunan Ajanlar
.
Öğrenme – Bellek Konusunda Laboratuvarımızda Üretilen Deney Sonuçları
.
Öğrenme – Bellek Konusunda Yan Tesirsiz Öneriler