Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi (Pedagojik Formasyon Öğrencileri İçin) Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Doç. Dr. Ahmet Akkaya  - Kitap

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi

(Pedagojik Formasyon Öğrencileri İçin)

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
240
Barkod:
9786053649304
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Ortaöğretim Türk Edebiyatı Dersi Öğretim Programı"na göre; güzel sanatların bir dalı olan edebiyatın insanlığın ilk dönemlerinden beri, her yerde ve zamanda varlığını sürdürmesi, onun insana özgü vazgeçilmez bir ihtiyacı karşıladığını düşündürmektedir.
Edebiyatın insanoğlu için vazgeçilmez bir ihtiyaç olmasında, onun estetik zevki geliştirmesi ve kültürel değerleri somut bir şekilde ifade etmesi gerçeği ön plandadır. Bu nedenle estetiğin geliştirildiği ve kültürel değerlerin somut bir şekilde bireylere aktarıldığı bir edebiyat eğitiminin verilmesi gereklidir. Estetik zevkin, sanatın ve kültürel değerlerin aktarılmasında bilinenden bilinmeyene, basitten karmaşığa, somuttan soyuta, yakından uzağa gibi öğretim ilkelerinden yararlanılması da önemlidir.
Edebiyat eğitiminde bu ilkelerin yanında metin temelli okuma, inceleme, araştırma çalışmalarından estetik haz alabilecek nitelikte çalışmalara da yer verilmelidir. Öğrencilerin metnin yüzeysel yapısından çok derin yapısını anlamasına yönelik etkinliklerin de yer almasına özen gösterilmelidir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi Temel Kavram ve Terimleri, Doç. Dr. Tazegül Demir Atalay
.
Ortaöğretim Türk Edebiyatı Dersi 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Öğretim Programına Genel Bir Bakış, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Kılınç
.
Türk Dili ve Edebiyatı Dersinde Kullanılan Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara
.
Türk Dili ve Edebiyatı Dersinde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Yrd. Doç. Dr. Mesut Gün
.
Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı Dersinde Etkinlik Örnekleri, Doç. Dr. Tazegül Demir Atalay
.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme, Doç. Dr. Ali Göçer