Tahkim Mevzuatı Dr. Serhat Eskiyörük, İsmail Altay  - Kitap
1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
870
Barkod:
9786053158509
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.205,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tahkim Mevzuatı kitabı, Türk tahkim mevzuatı, uluslararası tahkim sözleşmeleri, ad hoc ve kurumsal tahkim kuralları ile tahkimde kılavuz ilkeleri içeren bir derlemedir. Türk tahkim mevzuatı bölümünde, Anayasa'nın 125. Maddesinden başlamak üzere tahkime ilişkin başlıca düzenlemelerimiz olan HMK, MTK, MÖHUK ile ilgili mevzuat yer almaktadır.
Finans hukuku, spor hukuku, sigorta hukuku, iş hukuku, turizm hukuku gibi belirli alanlara özgü düzenlemeler ayrıca ele alınmıştır.
Uluslararası Sözleşmeler bölümünde, New York, ISCID, Avrupa Konvansiyonları ile Enerji Şartı Anlaşması yanında taşıma hukukuna ilişkin ve diğer uluslararası anlaşmalar bulunmaktadır.
Tahkim kurumları bölümünde, Türk tahkim kurumları, uluslararası tahkim kurumları ve yaygın kullanılan bölgesel ve sektörel tahkim kurumlarına yer verilmeye çalışılmış. Ad Hoc tahkim hususunda, UNCITRAL Tahkim Kurallarının çevirisi gerçekleştirilmiş ve CIArb Kuralları tanıtılmış. Kılavuz ilkeler bölümünde ise, Uluslararası Barolar Birliği (IBA) Kılavuz İlkeleri, Prag Kuralları ve İSTA Hakem Etik Kuralları yer almaktadır. Neticeten Tahkim Mevzuatı kitabı, tahkim hukukuna ilişkin mevzuat, uluslararası anlaşmalar, kurallar ve kılavuz ilkeleri bir çatı altında toplamak suretiyle gerek kullanıcılara gerekse de araştırmacılara faydalı olması temennisiyle kaleme alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Tahkim Mevzuatı
.
Milletlerarası Tahkim Sözleşmeleri
.
Ad Hoc ve Kurumsal Tahkim Kuralları
.
Tahkimde Kılavuz İlkeler