Vergi İcra Hukuku Muharrem Özdemir  - Kitap

Vergi İcra Hukuku

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
476
Barkod:
9786059040006
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
69,44
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Üç temel bölümden oluşan Vergi İcra Hukuku kitabının birinci bölümünde; amme alacağının korunma yöntemleri ele alınmış teminat isteme, ihtiyati haciz, ihtiyati tahakkuk, rüçhan hakkı ve limitet şirket ortaklarının ve kanuni temsilcilerin sorumlulukları Türk Ticaret Kanunu ışığında ele alınıyor.
Bunun yanında mevzuatımızda yer alan ve uygulamada kafa karışıklığına sebebiyet veren gecikme faizi, tecil faizi ve gecikme zammı, pişmanlık zammı konuları teferruatlı bir şekilde açıklanıyor.
Kitabın ikinci bölümünde ise Vergi İcra Hukukunun ana temel konusu olan cebren tahsil ve takip esaslarına yer veriliyor. Cebri takibin ilk aşaması ödeme emri, mal bildirimi, hapsen tazyik, kesin haciz, istihkak iddiaları, haczi caiz olan ve olmayan mallar, menkul ve gayrimenkul malların haczi örnekler yoluyla ve Danıştay kararları ışığında değerlendiriliyor.
Üçüncü ve son bölümde ise tarh ve tahsil zamanaşımı, kesilmesi ve durması, tabi afetler nedeniyle terkin ve vergi icra hukukunda kamu davası açılmasını gerektiren suçlar ve yargılama usulü açıklanıyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Amme Alacaklarının Kapsamı ve Genel Esaslar
.
Amme Alacaklarının Korunması
.
Ödeme
.
Vergide Faiz ve Zam
.
Amme Alacaklarının Cebren Tahsil ve Takip Esasları
.
Menkul Malların Haczi ve Satışı
.
İflas Yoluyla Takip ve Konkordato
.
Zamanaşımı, Tekin, Yasaklar ve Cezalar
.
Kamu Davası Açılması Gerektiren Suçlar