Amerika Birleşik Devletleri'nin Yönetim Yapısı Dr. Bilge Uz  - Kitap

Amerika Birleşik Devletleri'nin Yönetim Yapısı

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
429
Barkod:
9786050511857
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde Amerikan yönetim sistemine ilişkin sınırlı derecede güncel kaynak olduğu göze çarpmaktadır. Gerçekten de Amerikan devlet yapısının işleyişi her yönüyle incelenmemiş bir alandır. Bu açıdan "Amerika Birleşik Devletleri'nin Yönetim Yapısı" başlıklı bu kitap l alanyazında önemli bir boşluğu dolduracaktır.
Bu kitabın temel amacı, Amerikan yönetim sisteminin federal ve i eyaletler düzeyindeki işleyişini tüm yönleriyle okuyucuya sunmaktır. Dahası, hem kamu yönetimi hem de kamu hukuku alanındaki öğrencilere karşılaştırmalı bir perspektif sunmayı amaçlayan bu çalışma, Amerika Birleşik Devletleri yönetim sisteminin kendine özgülüğünü mercek altına da almaktadır. Amerikan sistemindeki bu kendine özgülük vurgusu, Uz'un çalışmasının özgün yanlarından birini oluşturmaktadır. Çünkü kendi coğrafi ve tarihsel koşullarının sonucu olarak ortaya çıkan mısuigeneris yapının, dünyanın geri kalanına uygulanmasında hem teorik hem de pratik sorunlar yaratması kaçınılmazdır.
Bilindiği gibi, Amerikan yönetim sistemi, kolonyal dönemden itibaren tarihsel, toplumsal ve sosyo-ekonomik nedenlere bağlı olarak kendine özgü şartların etkisiyle oluşmuş bir tür yönetsel icat olarak kabul edilmektedir. Sistemin kurucuları, özellikle Kıta Avrupası yönetimlerinin aristokratik yapılarını reddederek yeni bir anlayış üzerinden işlerliği olan bir yönetim sistemi oluşturmayı amaçlamışlardır. İşte Uz'un çalışması, Amerikan devlet yönetimini güncel kaynaklardan elde edilen bilgileri de hesaba katarak kuruluşundan günümüze bütünlüklü bir şekilde incelemektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
ABD Yönetim Sisteminin Kuruluşu ve Temelleri
.
Federal Yönetimin Yapısı ve İşleyişi
.
Eyaletler ve Yerel Yönetimlerin Yapısı ve İşleyişi