Alman Siyasal Sistemi ve Devlet Erklerinin İç İçeliği Devlet • Toplum • Hukuk • Kurumlar İhsan Yılmaz Bayraktarlı  - Kitap

Alman Siyasal Sistemi ve Devlet Erklerinin İç İçeliği

Devlet • Toplum • Hukuk • Kurumlar

1. Baskı, 
Nisan 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
359
Barkod:
9786059293655
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
215,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, kitabın daha önceki baskılarının gözden geçirilmiş ve kapsamlı olarak geliştirilmiş halidir. Kitaba yeni bölümler eklenmiş, mevcut bölümlere ilişkin açıklamalar genişletilmiş ve Alman siyasal sisteminde yapılan son değişikliklere yer verilmiştir. Kitabın isminde de değişiklik yapılmıştır.
Çalışma, Alman siyasal sistemini konu ettiğinden, okuyucuya kolaylık sağlama amacına yönelik olarak ve bir yeniliğe de öncülük etmek adına, İçindekiler ve metin içi başlıkları Almanca karşılıkları ile beraber verilmiştir. Okuyucuya kullanım kolaylığı ve ilgili konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla kitap, Türkçe ve Almanca olmak üzere, iki dilde hazırlanmış renkli 29 çizelge ile desteklenmiştir. Gerek konu başlıkları gerekse çizelgelerde kullanılan Türkçe kavramlar, Almanca’dan birebir çevrilmemiş; Alman literatüründeki kavramların Türkçe’deki en uygun karşılıkları tercih edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Demokrasinin Temel İlkeleri
.
Alman Anayasa Hukukunun Tarihsel Gelişimi
.
Siyasal Sistemin Bileşenleri
.
Federal Devlet Örgütlenmesinde Anayasal Kurumlar
.
Özet ve Değerlendirme
.
Ekler–Okuma Parçaları
Kitapla İlgili Kategoriler