Kamu İhale Kanunu (2 Cilt) Hilmi Bahadır Barçın  - Kitap

Kamu İhale Kanunu

(2 Cilt)

1. Baskı, 
Mayıs 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
2900
Barkod:
9786056362132
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamu idareleri, ihtiyaç duydukları mal ve hizmet alımları ile yapım işlerini kamu ihaleleri yoluyla tedarik edebilmektedir. Kamu alımlarına yönelik olarak 01.01.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nu önemli yenilikleri de beraberinde getirmiştir. Kanunun 53’üncü maddesi uyarınca kurulan ve kamu yönetimimiz açısından yeni bir düzenleyici ve denetleyici kurum olan Kamu İhale Kurumu’nun kurulması en önemli yeniliklerin başında gelmektedir.
Kanunun 53’üncü maddesi uyarınca kendisine bir çok görev yüklenen Kamu İhale Kurumu’nun en önemli görevlerinin başında kurum içerisindeki karar organı olan Kamu İhale Kurulu’nun “İhalenin başlangıcından sözleşmenin imzalanmasına kadar olan süre içerisinde idarece yapılan işlemlerde Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olmadığına ilişkin şikayetleri inceleyerek sonuçlandırmak.” görevi gelmektedir.
Kamu İhale Kurulu istatistikleri doğrultusunda 2007 yılından günümüze 20 000’ i aşkın yakın uyuşmazlık kararı vermiştir. Hal böyle iken gerek idarelerimizin gerekse ihaleler ile ilgilenen diğer kişilerin kurul kararlarını takip etmesi gerçekten zorlaşmaktadır.
2 Cilt olarak hazırlanan kitapta özellikle 2008 yılından günümüze idarelerimizin ihale süreçlerinde yaşadığı sorunlara ilişkin olarak Kamu İhale Kurulu’nun karara bağladığı hususlardan özenle seçilen 1000 ‘aşkın karar 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun ilgili maddelerinin altında tasnif edilerek özetlenmiştir.