Uygulamada Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Tahsin Taşkın  - Kitap
Uygulamada

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi

1. Baskı, 
Mayıs 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
600
Barkod:
9786052642481
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
675,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Doktrinde, Yargıtay'ın bu alana özgü olarak benimsediği, "avans tapu" gibi bazı bazı uygulamaların açıkça yasaya ve "tapu siciline güven ilkesine" aykırı olduğu yönünde eleştiriler bulunmaktadır. Buna göre, yüklenicinin inşaatı %90'ın altındaki bir oranda tamamlaması halinde, yükleniciden bağımsız bölüm alan kişilerin tapuları iptal edilebilmektedir. Anayasa Mahkemesi de bireysel başvuru üzerine 2017 yılında verdiği "Faik Tari ve Sultan Tari" kararıyla bu uygulamanın hak ihlali oluşturmadığına karar vermiştir.
Diğer yandan, özel hukukun en kompleks konularından biri olan bu alanın uygulamada, çalakalem hazırlanan veya internetten rastgele indirilen sözleşmelerle yürütülmeye çalışıldığı görülmektedir. Konunun hukuki yönü hakkında bilgi sahibi olmadan imzalanan bu tür sözleşmeler, taraflar açısından büyük maddi ve manevi kayıplara neden olabilmektedir.
Uygulamaya dönük bir rehber olarak bu kitapta, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin, kurulmasından tasfiyesine kadar olan süreçler, Yargıtay'ın konuya ilişkin güncel kararları ışığında ele alınmıştır. Bu bağlamda yaklaşık 500 adet Yargıtay kararı yorumlanarak ve konu başlıkları altında kategorize edilerek sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sözleşmenin Şekli
.
Sözleşmenin İmkânsızlığı
.
Yüklenicinin Temerrüdü
.
Aynen ifa
.
Nama İfa
.
Geriye–İleriye Etkili Fesih
.
Gecikme Tazminatı
.
Ceza Koşulu
.
Müspet–Menfi–Munzam Zarar
.
Eksik–Ayıplı İfa
.
Zamanaşımı
.
Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesi
.
Yükleniciden Bağımsız Bölüm Satın Alınmasının Sonuçları
.
Yargılama Usulü
.
Uygulamada Sık Karşılaşılan Konular