Otizmi Olan Çocuklara Zihin Okumayı Öğretmek (Çalışma Kitabı) Julie A. Hadwin, Patricia Howlin, Simon Baron Cohen  - Kitap

Otizmi Olan Çocuklara Zihin Okumayı Öğretmek (Çalışma Kitabı)

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
152
Barkod:
9786053206378
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Otizmi Olan Çocuklara Zihin Okumayı Öğretmek; Çalışma Kitabı"; profesyoneller, ebeveynler ve OSB'li bireyleri yönlendiren herhangi bir kimse için paha biçilmez bir kaynaktır.
Otizm ve otizmle ilişkili bozukluklara sahip çocukların düşünceler, inançlar ve niyetlere dair karşılaştıkları güçlükler oldukça iyi incelenmiştir. "Otizmi Olan Çocuklara Zihin Okumayı Öğretmek Uygulamalı Bir Rehber", eğitimciler ve ebeveynler için OSB'li bireylerin diğer insanların zihinlerini anlamaya yardımcı olmada oldukça yararlı ve yenilikçi bir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yeni çalışma kitabı etkili yaklaşımların, stratejilerin ve uygulamayı kolaylaştıran başlıkların olduğu ve yazarların orijinal çalışmalarına dayanarak yapılmış, OSB'li bireylerin sosyal ve iletişimsel problemlerine yardımcı olacak bir içeriğe sahiptir.
Bu el kitabı, otizmi olan yetişkinlere ve çocuklara zihinsel durumları nasıl öğretebileceğimizle ilgili az bulunur fikirler ve teknikler sunarken, bir yandan da bu durumlara dair ihtiyaçların günlük hayattaki sosyal becerilerle olan bağlantısını da kaybetmeden yapıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsanların Farklı Şeyler Hakkında Bilgi Sahibi Olabileceklerini ve Farklı Şekillerde Görebileceklerini Anlama
.
Görme İle Bilme Arasındaki Bağlantı
.
Bir Kimse Bir Şeyi Görmediğinde O Şey Hakkında Bilgi Sahibi Olmayacağının Farkında Olma
.
Bilgi ve İnancın Davranışla (İnsanların Söyledikleriyle ve Yaptıklarıyla) Doğrudan İlişkili Olduğunu Anlama