İlköğretim 6.7.ve 8. Sınıflar İçin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi Özel Öğretim Yöntemleri Recai Doğan, Cemal Tosun  - Kitap
İlköğretim 6.7.ve 8. Sınıflar İçin

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi

Özel Öğretim Yöntemleri

2. Baskı, 
Ekim 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
262
Barkod:
9789758792115
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Birey ve toplum hayatında meydana gelen sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkanlarının artması ve eğitim ortamlarının çeşitlenmesi, öğretmenlerin mesleki formasyonlarının çeşitlenmesi, "yaşam boyu öğrenme" ve "öğrenmeyi öğrenme" gibi evrensel yaklaşımların küresel düzeyde kabul görmesi ve benzeri nedenler, program geliştirme yaklaşımlarını, model ve formatlarının sürekli sorgulanmasını ve geliştirilmesini zorunlu kılmıştır.
Bu çerçevede İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretim programları yeniden geliştirilmiş ve 2000–2001 öğretim yılından itibaren uygulamaya konmuştur. Eğitimdeki yeni yaklaşımlar çerçevesinde geliştirilen din dersi öğretim programının başarıya ulaşmasındaki en önemli unsurlardan biri, hiç şüphesiz bu dersi okutan ve okutmakta olan din dersi öğretmenlerinin, yeni strateji, yöntem ve teknikleri bilmeleri ve işe koşmalarıyla mümkündür. İşte bu kitap, İlahiyat Fakültelerinin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan öğrencilerin Özel Öğretim Yöntemleri dersi için ve ilköğretim kurumlarında bu derse giren bütün din dersi öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmıştır.
Kitap, tamamen İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Özel Öğretim Yöntemlerine uygun olarak hazırlandığı için, konu ile ilgilenen herkesin yararlanabileceği bir içeriğe sahiptir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretim Programı
.
Temel Eğitim Çağında Dini ve Ahlaki Gelişim ve İnanç, İbadet, Dua, Ahlak ve Kavram Öğretimi
.
İlköğretimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde İletişim