Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi Prof. Dr. Ertuğrul Çetiner  - Kitap

Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi

1. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
386
Barkod:
9786055804121
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile ülkemizde büyük ölçüde eksikliği duyulan otel işletmeciliği muhasebe uygulamalarına katkıda bulunmayı amaçlanmıştır. Avrupa ve özellikle ABD'lerinde otel işletmeciliği muhasebesi ve buna ilişkin konularda pek çok kitap yayınlanmış ve bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Son yıllarda ülkemizde birçok modern ve yeni otellerin inşaatı ile otelcilik sahasının popüler bir yatırım haline gelmiş olması, otel muhasebesini de önemli bir ihtisas muhasebesi dalı haline getirmiştir. Bu konuda yapılacak araştırma ve yayınlar ile otel işletmeleri muhasebesi gelişebilir.
Böyle bir görüşten hareketle, 2002 yılında hazırlanan "Konaklama İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları" adlı kitap, iki ayrı çalışma haline getirilmiştir. İkinci çalışma olan bu kitap Otel İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi Uygulamalarını içermektedir.
Bu kitapta, ekte verilen yerli ve yabancı kaynaklardan ve uygulamadaki deneyimlerden yararlanılarak hazırlanmıştır. Ayrıca uzun yıllar verdiğimiz konu ile ilgli dersler sırasında hazırladığımız ders notlarından derlenmiştir. Bu nedenle kitabımızın, Turizm İşletmeciliği Eğitimi olan fakülte ve yüksek okul öğrencilerinin sınıf içi çalışmalarında yararlanabileceği, ayrıca sektör ile ilgili uygulamacıların mesleki çalışmalarında kullanabileceği bir kaynak olacağı inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Mali Tablolar, Bilanço – Gelir Tablosu
.
Mali Analiz Teknikleri
.
İşletme Bütçesi
.
Oda ve Yemek Fiyatının Bulunuşu
.
Maliyet – Hacim – Kâr Analizi
.
Mali Planlama
.
Semaye Bütçelemesi
.
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Maliyet Kontrolü
.
İşçilik Maliyet Kontrolü