VB.NET (Visual Basic) Programlama Dili Cilt:2 Ahmet Kaymaz  - Kitap

VB.NET (Visual Basic) Programlama Dili Cilt:2

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
408
Barkod:
9786054220342
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, yeni nesil yazılım geliştirme platformu olan .NET teknolojisinin mimarisini ve tam anlamıyla nesne yönelimli bir dil olan VB.NET (Visual Basic.NET) programlama dilini öğretmeyi amaçlamaktadır. Bununla beraber yazılım geliştirme sürecinde karşılaşılan güçlüklerin nasıl aşılacağını ve sağlam bir yazılım tasarımının nasıl oluşturulacağını ele almaktadır.
Kitap, nitelikli konu seçimiyle, sade ve düzgün Türkçe kullanımıyla, her bölümün sonunda verdiği özet ve sorularla, gerçek projelerden alınmış örneklerle, yeni gelişmeleri de içeriyor olmasıyla gerek yeni öğrenen gerekse deneyimli uygulama geliştiriciler için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı niteliğindedir.
Ayrıca konuları yüzeysel değil bir mühendis yaklaşımıyla ayrıntılı ele alması bakımından üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Matematik-Bilgisayar, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi mühendislik ve sosyal bilimlerde dört yıllık lisans ve meslek yüksekokulu öğrencileri için de yararlı bir ders kitabı olma özelliğindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
ADO.NET Mimarisi
.
ADO.NET Bağlantılı Sınıflar
.
ADO.NET Bağlantısız Sınıflar
.
Data Set Nesne Türleri
.
Data Adapter Kullanımı
.
İleri ADO.NET Konuları
.
XML ve Uygulamaları
.
.NET Framework’te XML Programlama
.
VB.NET 2008 Yenilikleri
.
LINQ Sorgulama Yöntemi
.
SQL ve XML için LINQ Kullanımı
.
.NET Framework Mimarisi ve Bileşenleri