Gayrimenkul Yatırımında Hukuki Güvenlik Prof. Dr. Bayram Uzun, Prof. Dr. Osman Demir, Doç. Dr. Recep Nişancı, Doç. Dr. Volkan Yıldırım  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
246
Barkod:
9786053000938
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yasal mevzuat çeşitliliği ve değişkenliği, diğer yanda teknik mülkiyet uygulamaları gayrimenkullere yönelik mülkiyet güvenliğini sağlayıcı önlemlerin alınmasını öne çıkarmaktadır. Yazarlar; imar mevzuatı, kamulaştırma, kentsel dönüşüm, Kadastro, tapu, mülkiyet hakkı ve üç boyutlu temsili, yabancıların mülkiyet edinimi konusunda, uygulama ve teorik alanda bilimsel yayınları, saha çalışmaları ve mesleki deneyimlerini kamusal platforma taşımak adına bu kitabı kaleme almışlar. Temel amaç, gelecek yasal düzenlemelere altlık oluşturmak, yatırımcının korunması ve tüm bunlar için ihtiyaç olan teorik ve pratik bilginin bir araya getirilmesidir.
Kitap içeriğinde, gayrimenkul mülkiyeti üzerine genel tanımlamalar verildikten sonra okuyucuyu, gayrimenkul güvenliğine götürmektedir. Değişik yönlerden gayrimenkul güvenliği ele alınmış, AİHM kararları ile de konuya uluslararası hukuk bağlamında bir bakış sağlanmıştır. Özellikle gayrimenkul sigorta sisteminin ülkemizde de uygulanmasına yönelik işlemler için önemli bir altyapı eseri olacağı düşünülmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arsa ve Arazilerin Planlama Süreci
.
Arazi Yönetim Uygulamaları
.
Türkiye'de Mülkiyet Güvenliği
.
Türkiye'de Yabancıların Mülk Edinimi Süreci ve Yaşanan Sorunlar
.
Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımında Olası Riskler
.
Taşınmaz Ediniminde Gayrimenkul Değerleme Yöntemleri ve Değerlemenin Önemi
.
Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımlarında Tescil Dışı Denizel Alanların Önemi
.
Uluslararası İnşaat Sözleşmelerinin Hazırlanması ve Uygulanması Süreci
.
Gayrimenkul Yatırımında Dostane Çözüm Yöntemleri
.
Gayrimenkul Güvenliğinde Koruyucu Önleyici Danışmanlık Hizmeti Önemi
.
Koruyucu Önleyici Danışmanlık Hizmeti