Almanya'da Hayali Türkiye'nin Müziği Martin Greve  - Kitap

Almanya'da Hayali Türkiye'nin Müziği

1. Baskı, 
Ağustos 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
572
Barkod:
9789756176559
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
46,30
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde yaşanan küreselleşme olgusu sosyal bilimlerin de kültüre, kültürel ürünler ile toplum arasındaki ilişkilere bakış açısını değiştirmektedir.
“Kültüre” artık eskiden olduğu gibi sınıflandırılmış, belli bir coğrafi alan içinde, durağan, bileşenleri birbirine bağlı, kapalı bir alanı kapsayan tek bir birim ya da bunun yarattığı bir sistem olarak bakılmamakta; tersine artan hareketlilik ve kültürün, kültürel ürünlerin dolaşımı sonucunda ortaya çıkan farklı etkileşim kanalları, bunların yarattığı değişik boyutlar özellikle kültürel saha araştırmalarında yeni yöntemleri zorunlu kılmaktadır.
Kendisi de bir etno–müzikolog olan Martin Greve, çok boyutlu araştırmalar yaparak yazdığı eserinde, Almanya’da yaşayan Türkiyeli göçmenlerin yaratmış olduğu müzik yaşamını tüm boyutlarıyla ele almaktadır. Kendi tanımlamasıyla “Hayali Türkiye”de müzik yaşamının oluşumunu, Alman şehirlerindeki “Türk müzik yaşamı”nı, müzisyenleri, müzik eserlerini, buralardaki “müzik alemi”nin yarattığı ticari olanakları incelemektedir.
Kitapla İlgili Kategoriler