Kaymakamlık Soru Kitabı Ümit Kaymak  - Kitap

Kaymakamlık Soru Kitabı

5. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
789
Barkod:
9789759355203
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
1.200,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, kaymakamlık sınavının Anayasa Hukuku, idare Hukukunun Genel Esasları, idari Teşkilat, Mahalli idareler ve Demokratikleşme ve insan Hakları kısımlarından oluşan ve sınavın yaklaşık altmış soruluk kısmına karşılık gelen içeriğe sahiptir.
Sorularda, mevzuat odaklı olma hassasiyeti kuşkusuz gözetilmiştir. Yanı sıra, son yıllarda değişmekte olan soru tipleri de ihmal edilmemiş, bu baskıda yaklaşık iki yüz yeni soru eklenmiştir.
Bu baskıda, hem Cumhurbaşkanlığı teşkilatı ve mahalli idareler gibi konularda mevzuat odaklı sorulara yer verilmiş hem de ÖSYM'nin giderek üzerinde yoğunlaştığı idare hukukunun genel esasları ile yoruma dayalı kısımlar için özgün içerikli sorular hazırlanmıştır. Nitekim, 2022 yılında yapılan kaymakamlık sınavında on adetten fazla idare hukukunun genel esaslarına ilişkin soru sorulmuş, anayasa hukuku sorularında da 1982 Anayasası metninin dışına çıkılmıştır.
Çalışmamızda, doğrudan tek bir bilgiyi sorgulayan sorular yanında bir konunun bütününü ya da konu içinde konu teşkil eden bir parçasının tüm öğelerini kuşatan öğretici sorulara da yer verilmiştir. Böyle olmalıdır çünkü bu kitabın amacı "yalnızca deneme soruları" olmak değil, bir alanın bütününe değinen öğretici bir "çalışma kitabı" olmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa Hukuku
.
İdare Hukuku
.
Türk İdare Teşkilatı ve mahalli İdareler
.
Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları