Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimya Clair Sawyer  - Kitap

Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimya

5. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
750
Barkod:
9786051334950
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
434,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çevre kirlenmesi veya çevresel olayların doğru anlaşılabilmesi; alıcı ortamlardan doğru şekilde alınmış numunelerde, uygun seçilmiş parametrelerin, doğru ve güvenilir yapılmış analizlerinden elde edilen sonuçların doğru yorumlanabilmesi ile mümkündür. Bunun için de, tabiatta olan kimyasal olayların farkında olunması, bu anlamda da temel kimya kavramlarının iyi bilinmesi gerekmektedir. Güvenilir olmayan veya doğru yorumlanamayan analiz verileri ile doğru karar verilebilmesi de mümkün olmayacaktır.
Çevre mühendisliğindeki uygulama ve araştırmaların bilinen tüm katmanlarında öğrenciye bir altyapı sağlamayı amaçlayan bu kitap, esas olarak çevresel problemlerin çözümü için özellikle yararlı olacak kimya konularına yönlendirmeyi ve genellikle su ve atık su analizleri için tavsiye edilen belirli kantitatif analiz alanında bir kavram altyapısı oluşturmayı hedeflemektedir.
İki ana kısımdan oluşan kitabın I. Kısmı; çevre mühendisleri ve bilimcileri için gerekli olan temel kimya kavramları ile ilgili olup bu kısımda genel kimya, fiziksel kimya, denge kimyası, organik kimya, biokimya, kolloid kimyası ve nükleer kimya bölümleri yer almaktadır. Bölümlerin her biri, çevre uygulamaları üzerinde yoğunlaşmış olup örnek soru ve çözümlerle desteklenmiştir. Kitabın II. Kısmı analitik ölçümlerle ilgilidir. Analitik verilerin istatistiksel analizini konu alan bölüm ile başlayan bu kısım, kantitatif, kalitatif ve enstrümental analiz metotları içeren bölümlerle devam etmektedir. Bunlar, çevre mühendisleri ve bilimcilerini yakından ilgilendiren KOI, BOI, Asidite, Alkalinite, Metaller, Azot, Fosfor vd. su ve atık su analizleri ile ilgili ilerleyen bölümlerde yer alan kirlilik parametrelerinin anlaşılması açısından bir altyapı sağlamaktadır.