Ortaçağda Aktöbe  (Aktöbe in The Medieval Ages) V. Şalekenov  - Kitap

Ortaçağda Aktöbe

(Aktöbe in The Medieval Ages)

1. Baskı, 
Ocak 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
120
Barkod:
9789751617026
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tarihte Türk medeniyetinin kuvvetli büyük bir medeniyet olduğunu, kaynağını taş devrinden alan arkeolojik kalıntılar ispat etmektedir. XX. yüzyılın arkeoloji ilminin gün ışığına çıkardıkları buna birer delildir. Orta Asya topraklarında her geçen gün taş, tunç, demir ve ortaçağa ait başka yeni yeni bulgular elde edilmektedir. Bu bulgular, Türk atalarımızın alın teriyle, akıl ve mantığıyla ürettiklerinin kalıntıları olmakla birlikte, eski Türkler'in tarihine dair derin bilgiler edinilmesine olanak sağlamaktadır.
Kazak halkı, Orta Asya'nın tam ortasında, bu engin diyarı vatan yapmış, Türk âleminin Kara Çadır'ına sahip çıkıp, onu nesilden nesile miras bırakarak yaşatmıştır. İşte bu topraklarda, Kazakistan diyarında, insanoğlunun yaşadığı devirlerin kalıntıları bulunmaktadır.
Bu kalıntılar, özellikle son yıllarda geniş çapta araştırılmaktadır. Bu araştırmaların neticesinde arkeologlar, zengin bir bilgi hazinesi elde etmişlerdir. Bu hazine her geçen yıl daha da zenginleşmektedir. Elde edilen arkeolojik bulgular sadece Kazak halkının değil, dünya Türklerinin tarihini derinden öğrenmek için olanak sağlamaktadır.