Haksız Rekabet Hukukunun Amacı ve Koruduğu Menfaatler Yrd. Doç. Dr. Şirin Güven  - Kitap

Haksız Rekabet Hukukunun Amacı ve Koruduğu Menfaatler

1. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
162
Barkod:
9786055336295
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde, ülkelerin, başka ülkeler veya başka bölgeler üzerindeki hâkimiyet kurma eğilimlerini, askerî veya siyasî alanlarda olmaktan çok, ekonomik alanlarda gerçekleştirmeye yöneldikleri açıkça görülmektedir. Artık, askerî veya siyasî güçlerin eskiden olduğunun aksine, arka plânda kalması; açıkça ortaya çıkmamaya dikkat göstermesi; buradan ekonomik alandaki gelişmeleri desteklemesi tercih edilmektedir.
Ekonomik alandaki gelişmelerin ise, çeşitli temellere dayanılarak sağlanacağı ayrıca izahı gerektirmez. Bunların içinde belki de en önemlisi, şüphesiz, serbest ve dürüst rekabet imkânı veren bir ortamın yaratılmasıdır. Bütün mesele, böyle bir rekabet ortamına sahip olmak, haksız rekabeti önlemektir.
Bu sebeple, günümüz ticaret hukuklarında, hemen hemen her yerde, haksız rekabetle ilgili yeni düzenlemelerin yapılmakta olması ve bu çabaların yaratıcı ve yenileyici hamlelerinin hiç bitmeyecek şekilde sürdürülmesi artık normal karşılanmaktadır. Dr. Şirin Güven, böyle önemli bir konuyu bütün güçlüklerini bilerek, cesaretle ele almış; en iyi şekilde işlemiş; teori ve uygulama alanlarında bütün ilgililere yollarını aydınlatıcı bir tez hazırlamıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Haksız Rekabet Hukukunda Ferdî Yaklaşım: Rakiplerin Ekonomik Kişiliklerinin Korunması
.
Haksız Rekabeti Tanımlayan Genel Hükmün İşlevsel Uygulamasından Örnekler
.
Haksız Rekabeti Tanımlayan Genel Hükmün İşlevsel Uygulamasından Örnekler
.
Amaçları Ve Korudukları Menfaatler Açısından Haksız Rekabet Hukuku İle Rekabetin Korunması Hukuku Arasındaki Sınırın Tayini