Yöneylem Araştırması – II (QM Yazılım Uygulamalarıyla Temel Konular) Prof. Dr. Kenan Özden, Dr. Öğr. Üyesi Sait Gül  - Kitap

Yöneylem Araştırması – II

(QM Yazılım Uygulamalarıyla Temel Konular)

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
410
Barkod:
9786254020438
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
301,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, üniversitelerin ve harp okullarının başta Endüstri, İşletme ve Sistem mühendislikleri bölümleriyle İşletme, İktisat, Ekonometri ve Matematik gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler için hazırlanmıştır. Kitabın amacı, öğrencilere, okul ve gelecekteki iş yaşamlarında insan, malzeme ve makine gibi kaynakların işletme ve organizasyon amaçları doğrultusunda etkin, ekonomik ve verimli kullanılması konusunda karşılaşacakları karar verme sorunlarının çözümünde yardımcı olacak nicel model ve teknikleri öğrenebilecekleri ders kitabı olanağını sunmaktır.
Bu kitabın en önemli özelliklerinden biri, her konunun, çok sayıda problem çözümüyle örneklendirilmesi ve bölüm sonlarında QM yazılımıyla yine bol örnekli olarak bilgisayar uygulamalarının yapılmış olmasıdır.
Kitap, 1. cilt olan "Yöneylem Araştırması-I Bilgisayar Destekli Doğrusal ve Parametrik Programlama" isimli kitabımızın devamı ve bütünleyicisi niteliğinde olup endüstri ve hizmet işletmelerinde, kamu kurumlarında ve silahlı kuvvetlerde planlama ve yönetimle ilgili karşılaşılabilecek karar verme sorunlarının bilgisayar destekli çözüm örneklerini içermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ağ Çözümlemeleri ve Proje Yönetimi Teknikleri
.
Tam Sayılı Programlama
.
Çok Ölçütlü Karar Verme
.
Çok Amaçlı Karar Verme (Hedef Programlama)
.
Karar Kuramı
.
Oyun Kuramı
.
Doğrusal Olmayan Programlama
.
Markov Zincirleri