Alman Tedarik Zincirleri Özen Yükümlülüğü Kanunu Çerçevesinde Şirketlerin Sorumluluğu Cilt: 1 Prof. Dr. Mehmet Köksal  - Kitap
Alman Tedarik Zincirleri Özen Yükümlülüğü Kanunu Çerçevesinde

Şirketlerin Sorumluluğu Cilt: 1

1. Baskı, 
Kasım 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
148
Barkod:
9786258385496
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
BM 2011 tarihli sürdürülebilir insan hakları ilkeleri Kanunun uluslararası ticari alanda yerleştirmeye çalıştığı ilkeler olarak benimsenmiştir. Bu ilkelerin yerleştirilmesi ödevi boşlukta kalmasın diye de Kanun, etkili yaptırımlar getirmiştir.
Kanun iki ana hedef belirlemiştir: İnsan haklarını ihlal edici her türlü faaliyetlerin risk olarak benimsenmesi ve önlenmesi ve çevrenin korunmasına yönelik önlemlerin alınması. Bu iki menfaati ihlal edebilecek olası risklerin tespiti de bu hedefe ulaşılmada Kanun tarafından öngörülmüş yöntemler arasında sayılmıştır. Riskin ortaya çıkma ihtimalinin varlığının dahi önlem alınması için yeterli olması ve önlem alınması zorunluluğu ilkeleri ana ilkeler olarak belirlenmiştir.
Türkiye'nin Almanya ile olan ticaret rakamlarına bakıldığında (yaklaşık 40 Milyar USD), Türk tedarikçilerin Alman şirketleri ile ticari ilişkilerini sürdürmek istemeleri halinde bu Kanunun hükümlerine uymak zorunda kalacaklarını söylemek doğal bir sonuçtur. Bu nedenle hazırladığımız bu kitap, Almanya ile ticaret yapan Türk şirketlerinin nelerle karşılaşacakları hem bilimsel hem de uygulama bakımından ele alarak incelemektedir. Türk şirketlerinin ne yapması gerektiği konusunda açıklamalar, bunları nasıl yapabileceklerini anlatan yöntem ve pratik bilgilerle pekiştirilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özen Yükümlülüğü Kavramı ve Riskler
.
Özen Yükümlülüğü Özen Yükümlülük Halleri
.
Kanunun Türkiye'de Uygulanmasındaki Özellikler
.
Yaptırımlar
.
Mevzuat Metinleri