İçtihatlı Türk Ceza Kanunu Osman Yaşar  - Kitap
İçtihatlı

Türk Ceza Kanunu

1. Baskı, 
Şubat 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
1501
Barkod:
9789753473163
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yayınevimiz ceza hukuku konusunda hukukçularımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her yıl pek çok sayıda kitap yayınlamaktadır. Bu kitaplar, ceza kanunun çeşitli bölümlerini detaylı bir şekilde ele alarak o konuda mümkün olduğunca hukukçuları aydınlatmayı amaçlamaktadırlar. Bununla birlikte okuyucularımızdan gelen önerilerde, bu kapsamlı çalışmaların yanı sıra tüm Türk Ceza Kanununu içtihatlarıyla beraber tek bir ciltte toplayan bir çalışmanın eksikliğinin duyulduğu anlaşılmıştır.
Bu amaçla Yargıtay IV. Ceza Dairesi Üyesi Osman Yaşar, yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve çeşitli Ceza Dairelerinin verdiği binlerce kararı incelemiş ve aralarından emsal teşkil edebilecek olanlarını seçip, özetleyerek ilgili oldukları maddelerin altına yerleştirmiştir.
Kitapta maddelerin altında yer alan içtihatlar, bozmaya temel oluşturan çeşitli hususlar altında gruplanmış ve takip edilebilmesini kolaylaştırmak amacıyla bu içtihat gruplarına kısa başlıklar verilmiştir. Bu başlıklar sayesinde okuyucunun madde içerisinde önemli olan noktaları hemen görmesi ve ilgilendiği konuyla ilgili içtihatlara hemen ulaşabilmesi amaçlanmıştır. Kitap, ceza hukuku ile ilgilenen tüm hukukçuların masalarının üzerinden eksik etmeyecekleri temel bir başvuru kaynağı olacaktır.