Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Celal Gülşen, Doç. Dr. Necmi Gökyer  - Kitap

Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

4. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
370
Barkod:
9786051700083
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Globalleşme ve küreselleşme süreci de dikkate alınarak gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda olduğu gibi, ülkemizde de, eğitim sisteminin yapısını yeniden sorgulama ihtiyacı doğmuştur. Yapılan tartışmalar neticesinde eğitim sistemlerinde yönetim erkinin nerede ve nasıl kullanılması gerektiğinin sorgulanması kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitim sistemlerinde bir yandan yönetim erkinin nasıl kullanılacağı sorgulanırken, diğer yandan da sistem geliştirme çalışmaları sürdürülmektedir. Bu çalışmalarda ele alınan temel kavramların bütün kesimlerce aynı şekilde algılanması da büyük önem arz etmektedir.
Bu kitapla, eğitim sistemindeki değişim sürecinin hareketliliği de dikkate alınarak, gerekli güncellemelerle daha sade ve akıcı bir üslup kullanılarak, üniversitelerin eğitim fakültelerinde okutulan "Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi" dersinin kuram-uygulama ilişkisi sorgulanmış ve
bu ders için YÖK'ün belirlediği içeriğe uygun olarak Türk Eğitim Sisteminin genel yapısı ve bu yapı içerisinde okulların nasıl yönetildiği irdelenirken, okul yönetiminde teori-uygulama ilişkisi birarada sunulmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Eğitim Sisteminin Amaçları ve Temel İlkeleri
.
Türk Eğitim Sisteminin Yapısı
.
Türk Eğitim Sistemi ile İlgili Yasal Düzenlemeler
.
Yönetim Kurumları ve Süreçlerinin Eğitime Yansımaları
.
Okul Örgütü ve Yönetimi
.
Okulİşletmeciliği Yönetimi