1000 Soru ve Cevabı İle İmar Kanunu Pratik Uygulama Rehberi Celal Karavelioğlu, Erdem Cemil Karavelioğlu  - Kitap
1000 Soru ve Cevabı İle

İmar Kanunu Pratik Uygulama Rehberi

1. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
704
Barkod:
9789750102387
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Bu kitaptaki 1000 (bin) soru, görev yaptığımız dönemde ve sonrasında en çok karşılaştığımız uyuşmazlık ve sorular ile ilginç olduğunu düşündüğümüz tereddütler dikkate alınarak seçilmiştir.
Kitabın hazırlanmasında 5.000 (beş bin)'i aşkın yargı kararı incelenmiştir.Sorular, mümkün olduğunca kısa ve kolay anlaşılır şekilde cevaplanmış ve cevabın hemen altında ilgili yargı kararlarının gün ve sayısı verilmiştir.
04.03.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan yerlerdeki "imar" yetkisi il özel idaresine geçmiş bulunmaktadır.
Bu nedenle, İmar Kanunu ve bu kanuna göre çıkartılan yönetmelikler ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden önce yargı yerlerince verilen kararlarda geçen "valilik" sözcüğünü "il özel idaresi"; "il idare kurulu" sözcüğünü de "il encümeni" olarak anlamak gerekir. Bu kitap, belirtilen bu durum dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Kitapta, birçok konunun birbiriyle bağlantılı ve iç içe oluşu nedeniyle hem sorular itibarıyla fihrist (içindekiler) düzenlenmiş hem de çok geniş bir kavramlar/terimler dizini verilmiştir. Bu şekildeki düzenlemeyle, araştırılan bir konu ve duraksamanın (sorunun) cevabının bulunacağı düşünülmektedir.