Kira Sözleşmelerinden Kaynaklanan Davalar Necat Kurak  - Kitap

Kira Sözleşmelerinden Kaynaklanan Davalar

2. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1344
Barkod:
9786257595742
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
820,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kira sözleşmesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 4. bölümünün 299 ila 356. maddelerinde düzenlenmiştir. Kiracı ve kiralayanın hak ve yükümlülüklerinin tam olarak anlaşılabilmesi bu kitapta kira hukuku ile ilgili bütün maddeler sırası ile incelenmiş. Maddelerle ilgili açıklamalar sonrası özeti de yapılmak suretiyle Yargıtay kararlarına yer verilmiş.
Kira hukukunun uygulayıcıları olan hakim ve avukatların bu eserden yararlanacakları kuşkusuzdur. Hukukçu olmayan kiracı ve kiralayan konumunda olan kişilerin de bu eserden azami ölçüde yararlanması amaç edinilmiş. Dolayısıyla maddelerin açıklaması yapılırken teorik tartışmalara girişilmemiş herkesin anlayacağı tarzda kısa ve öz anlatıma yer verilmiş. Kiracı ve kiralayanın yargılama sırasında hak zayiine uğramaması için dikkat etmesi gereken usul hukuku ilgili önemli hükümler ve kurallar bulunmaktadır. Bu nedenle yargılama usulüne ilişkin hususlar ve Yargıtay kararları ayrı bir başlık altında eserde yer almaktadır.
Bu eser üç bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; Türk Borçlar Kanunu'nun kira hukuku ile ilgili 299 ila 356. maddelerinin açıklamasına yer verilmiş. İkinci bölümün birinci ayırımında; adi kira sözleşmeleri ile 2886 sayılı Devlet ihale Yasasına göre yapılan kira sözleşmeleri, ikinci ayırımında; kira bedelinin uyarlanması davaları, üçüncü ayırımda; kira sözleşmeleri yönünden faiz-kefalet-Gelir Vergisi (stopaj)-Katma Değer Vergisi (KDV) ve Damga Vergisi ile takas ve mahsup meseleleri incelenmiş. Üçüncü bölümde ise, kira sözleşmeleri yönünden; davacı-davalı sıfatı, görev ve yetki konusu ele alınmış. Her konunun altında yeteri kadar Yargıtay kararlarına yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kira Alacağı ve Tazminat Davaları
.
Kira Tespit Davaları
.
Kira Uyarlama Davaları Ve Tahliye Davaları
.
Kira Alacağı ve Tazminat Davaları
.
Konut ve Çatılı İşyeri Kira Sözleşmesi
.
Tahliye Davaları
.
Adi Kira Sözleşmesi
.
Kira Tespit Davaları
.
Ürün Kira Sözleşmesi
.
Kira Uyarlama Davaları
.
Devlet İhale Kanununa Göre Yapılan Kira Sözleşmesi