Harcama Birimi Kılavuzu (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Kapsamındaki Kamu İdarelerinde) Ahmet Arslan  - Kitap

Harcama Birimi Kılavuzu

(5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Kapsamındaki Kamu İdarelerinde)

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
387
Barkod:
9781111161804
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu harcama birimine hem geniş mali görev ve yetkiler vermiş hem de buna paralel olarak da önemli mali sorumluluklar yüklemiştir.
Harcama biriminde ödeme belgelerinde kontrol eksikliği veya mali mevzuatın yanlış uygulanması doğal olarak yanlış ödemelerin yapılmasına ve dolayısıyla oluşan kamu zararının mali sorumluluk gereğince kamu görevlilerine tazmin ettirilmesine yol açmaktadır. Bu durumda, görevlilerin görev ve sorumlukları ile mali mevzuat konusunda bilgilenmeleri görevlerini daha iyi şekilde ifa etmelerine imkan verebilecektir.
Bu kitapta;
- Harcama yetkilisi ve gerçekleştirme görevlileri gibi harcama sürecinde yer alanların görev, yetki ve sorumlulukları,
- Harcama süreci ile bu süreçte yapılması gereken mali kontroller,
- Uygulamada sıklıkla karşılaşılan bazı yanlış ödeme örnekleri,
- Yanlış ödemeler nedeniyle oluşan kamu zararından dolayı sorumluluk,
- Taşınır mal yönetimi, iç kontrol, stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporlaması, konuları ele alınmaktadır.
Kitaptaki konular merkezi yönetim, mahalli idareler ve döner sermayeli işletmelerin özellikleri dikkate alınarak özlü ve sistematik şekilde irdelenmektedir. Konular, örnek çözümler ve konuya ilişkin çeşitli yargı kararlarıyla zenginleştirilmiştir. Kitapta ayrıca her bölümün sonunda bölümün en önemli hususlarını kapsayan birer test bulunmaktadır.
Bu nedenle, kamu idarelerinde değişik kadro ve unvanlarda bulunup mali görev ifa eden veya bu görevlere ilişkin sınavlara hazırlanan herkesin bu kitaptan önemli ölçüde faydalanacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Görevliler, Yetki ve Sorumlulukları
.
Harcama Süreci
.
Harcama Belgelerinin Hazırlanması ve Kontrolü
.
Kamu Zararının Tespit ve Tahsili