Ortaklığın Giderilmesi Davası Gamze Kıldır  - Kitap

Ortaklığın Giderilmesi Davası

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
276
Barkod:
9786058037250
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu "Ortaklığın Giderilmesi Davası" teşkil etmektedir. Ortaklığın giderilmesi davasına ilişkin açıklamaların daha net anlaşılabilmesi bağlamında öncelikle birlikte mülkiyet çeşitleri olan paylı mülkiyet ve elbirliği mülkiyeti çalışmanın birinci bölümünde kapsamlı şekilde ele alınmış.
İkinci bölümde ise, "Ortaklığın Giderilmesi Türleri" başlığı altında kazai ve rızai paylaşma biçimleri, ortaklığın aynen paylaşma, kat mülkiyeti kurulması ve satış yoluyla giderilmesi, miras ortaklığının meydana gelişi ve elbirliği mülki¬yetinin paylı mülkiyete çevrilmesi davası incelenmiş.
Çalışmanın üçüncü bölümünde, "Ortaklığın Giderilmesi Davası" usul hukuku anlamında incelenmiş. Bu bağlamda davanın konusu, hukuki niteliği, dava taraflarının hukuki durumu, yargılama usulü ve yargılama giderleri ele alındıktan sonra, davada bekletici sorun yapılabilecek hususlar Yargıtay kararları ışığında detaylı şekilde incelenmiş.
Son olarak dördüncü bölümde ise, ortaklığın giderilmesi davasında verilen kararın infazı, ilamlı icraya dair müşterek hükümler ve Yargıtay kararları göz önünde bulundurularak incelenmiş, ardından mahkemece verilen ilama karşı başvurulabilecek kanun yolları açıklanarak çalışma sonuçlandırılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Birden Çok Kimsenin Bir Şey Üzerinde Mülkiyeti
.
Ortaklığın Giderilmesi Türleri
.
Ortaklığın Giderilmesi Davası
.
Ortaklığın Giderilmesi Kararının İnfazı ve Karara Karşı Başvurulabilecek Kanun Yolları