Kusursuz Sorumluluk Haksız Fiil Sorumluluğu ve Tazminat Hukuku Dr. Sami Narter  - Kitap
Kusursuz Sorumluluk Haksız Fiil Sorumluluğu ve

Tazminat Hukuku

2. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1695
Barkod:
9786051469263
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Her alanda olduğu gibi hukuk alanında da teori ve pratik bir birini bütünlemektedir. Bu eser de Teori ve pratiğin birleştiği alan olan uygulamaya yönelmiştir. Eser de son yıllarda yapılan tüm mevzuat değişiklikleri değerlendirilerek işlenmiştir.
Özellikle uygulayıcılara faydalı olması bakımından ilgili konuların hemen arkasına Yargıtay'ın, Danıştay'ın veya Anayasa Mahkemesinin en yeni emsal ve ilke kararlarından örnekler verilmiştir. Bu kararlar gelişigüzel dizilmeyip her konuya göre bölümlendirilmiş ve yararlı olacağı düşünülen kararlar özetlerle verilmiştir. Yer yer örnek Yargıtay kararı ve dava üzerinden bu kararlar değerlendirilerek eleştiriler yapılmıştır.
Ayrıca kitabın son kısmına yine uygulayıcılara faydalı olması bakımından incelenen tazminatların hesaplama yöntemleri, hesaplanmasına yönelik bilirkişi raporları ve bu raporların hazırlanışında kullanılan tablolar eklenmiştir.
Kusursuz sorumluluk, haksız fiil sorumluluğu ve tazminata ilişkin teorik bilgilerin yanında pratik bilgiler eserde ayrıntılı olarak işlenmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maddi ve Manevi Tazminat Davaları
.
Anayasa Mahkemesinde Tazminatlar
.
Alacak ve Tazminat Davalarında Yargılama Usulü