Fermente Gıdalar Prof. Dr. R. Ertan Anlı, Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba  - Kitap

Fermente Gıdalar

1. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
754
Barkod:
9786057846358
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
434,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Fermente gıdaların tarihçesi, bilinen en eski kayıtlara göre MÖ 6000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten günümüze kadar fermente gıdalar giderek artan bir ilgi ile hem üretilmeye hem de tüketilmeye başlanmış. Kuşkusuz, bunun en önemli nedeni, fermente gıdaların insan sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinin giderek daha iyi anlaşılmasıdır. Özellikle fermente ürünlerin antimikrobiyel, antioksidan, probiyotik, kolesterol düşürücü ve benzeri etkilere sahip olmalarından dolayı, fonksiyonel ve terapötik etkileri olduğu bilim dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak, çalışma farklı üniversitelerde çalışan ve uzman akademisyenlerden kurulu geniş bir yazar grubu ile birlikte gerçekleştirilmiş ve alanındaki benzer kitaplardan daha güçlü, öncü ve farklı olmasını hedeflenmiş.
Kitabın başlangıç bölümünü fermantasyonun tarihçesi oluşturmuş. Sonrasında, günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve severek tükettiğimiz fermente gıdalar, ayrı bölümler hâlinde tek tek ele alınmış ve bu gıdaların mikrobiyolojisi, teknolojisi ve sağlık üzerine olumlu etkilerine yer verilmiş. Kitabın son kısmında ise, fermente gıdalar mevzuatı ile ülkemizde yaygın tüketimi bulunmayan, ancak yurtdışında sıklıkla tüketilen diğer fermente gıdalar hakkında da bilgiler yer almış. Kitap; akademisyenler ve bu alanda öğrenim görenler öğrenciler yanında, akademik çalışma yapmayan kişilere de hitap edebilecek düzeyde hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler