Kitap ve Makaleleri Türk Harflerinin Kabulüne Kadar Arap Harfleriyle Basılmış Hukuk Tarihi (1727–1928) Seda Dunbay  - Kitap
Kitap ve Makaleleri

Türk Harflerinin Kabulüne Kadar Arap Harfleriyle Basılmış Hukuk Tarihi

(1727–1928)

1. Baskı, 
Haziran 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
175
Barkod:
9786055593223
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tezimize konu seçerken daha önce yapılanları tekrarlamamasına, yani orijinal olmasına özen gösterdik. Tüm bunların yanı sıra, hayatımızın yaklaşık iki buçuk yılını kapsayan süre sonucunda ortaya çıkacak çalışmanın birbirinden farklı disiplinleri ilgilendirmesini hedefledik. Böylelikle, sözünü ettiğimiz isteklerimizi karşılayan "Türk Harflerinin Kabulüne Kadar Arap Harfleriyle Basılmış Hukuk Tarihi Kitap ve Makaleleri" başlıklı çalışmayı üstlendik.
Her safha, ayrı bir yoğunluk ve zorlukta geçmesine rağmen hazırlarken büyük bir keyif ve heyecan duyduk. Özellikle Arap harfleriyle basılmış kaynaklara ulaştığımız anlardaki duygularımızı tarif edecek sözcükleri bulmakta güçlük çekiyoruz. Zira bir yandan eserleri elimizde tutmanın verdiği sevinç ve kıvancı yaşarken, öte yandan eserlerin arşivlerden çıkarıldıkları o tozlu ve yıpranmış halleri, her seferinde ayrı bir üzüntü yaşamamıza sebep olmuştur. Karşılaştığımız bu manzara, büyük hukukçular tarafından kaleme alınan ve yazıldıkları dönemin hukuk anlayışına ışık tutacak eserlerin geleceğe taşınmasının zorundalığını bize bir kez daha hatırlatmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Harflerinin Kabulüne Kadar Arap Harfleriyle Basılmış Hukuk Tarihi Kitap ve Makalelerine Genel Bir Bakış
.
İçindekiler Penceresinden Hukuk Tarihi Kitap ve Makaleleri
.
Kaynakları Açısından Arap Harfli Hukuk Tarihi Kitapları