Sermaye Piyasası ve Menkul Değer Analizi Prof. Dr. Turhan Korkmaz, Prof. Dr. Ali Ceylan  - Kitap

Sermaye Piyasası ve Menkul Değer Analizi

9. Baskı, 
Şubat 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
782
Barkod:
9786258024791
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
390,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Finansal sistem; para, sermaye ve türev piyasalar olmak üzere üç kısımda incelenebilir. Bununla beraber kitabımızın içeriğinde özellikle sermaye ve türev piyasalarına geniş yer verdik.
Birinci bölümünde kısaca para ve sermaye piyasalarını tanıtmaya çalıştık, ikinci bölümünde, yeni finansal kurumlar dâhil olmak üzere finansal kurumları inceledik. Üçüncü bölümde, yatırımcı bakış açısından yeni finansal araçlar dâhil olmak üzere finansal araçları tek tek incelemeye çalıştık. Dördüncü bölümdeki pay ve tahvil değerlemesi ile ilgili konuları okuyucular açısından daha anlaşılır hale getirmeye çalıştık. Yatırımcılar açısından önemli konulardan biri olan portföy yönetimini ayrı bir bölüm olarak ele aldık. Finansal krizlerin çözümü açısından önemli gördüğümüz, türev piyasalar ve türev ürünlerle ilgili olarak risk yönetimi konularına geniş yer verdik. Kitabımızın diğer bölümlerinde, riske maruz değer ve davranışsal finans konularını işledik.
Kitabın son bölümünde ise, menkulleştirme konusunu gözden geçirdik. Kitabımızın dokuzuncu baskısında da diğer baskılarda olduğu gibi varsa hatalarımızı gidermeye çalıştık. Konuların daha kolay anlaşılması için kavramları ve konuları yalın bir dille anlatmaya ve duru bir Türkçe kullanmaya özen gösterdik.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Piyasalar
.
Finansal Kurumlar
.
Sermaye Piyasası Yatırım Araçları
.
Hisse Senedi Ve Tahvil Değerlemesi
.
Türev Ürünler
.
Portföy Yönetimi
.
Riske Maruz Değer (Value At Risk)
.
Davranışsal Finans
.
Menkulleştirme (Menkul Kıymetleştirme)