Kamu Maliyesi Prof. Dr. Yusuf Karakoç  - Kitap
3. Baskı, 
Nisan 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
341
Barkod:
9786050515473
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu Metin, müsvedde bir metindir. Kaynakların değerlendirilmesi ve atıflandırılması yapılamamıştır. Şayet yeni baskılar yapılmasına ihtiyaç duyulması halinde, kaynakların yenilenmiş halleri ve yeni kaynaklarla güncellenecek, olgunlaştırılacak ve düzgün-düzenli hale getirilmesine gayret sarf edilecektir. Notların oluşturulması aşamasında o gün mevcut sınırlı sayıda kaynaktan ve özellikle bazılarından yoğun alıntılar-aktarmalar yapılmıştır. O kaynakların bir kısmının yeni baskıları yapılmış; bunların henüz değerlendirilmesi mümkün olamamıştır. Zaman içinde alana ilişkin çok sayıda yeni çalışmanın yayınlanmış olduğu da bilinen bir gerçektir. Eski kaynakların yeni baskılarının ve yeni kaynakların değerlendirilmesi için gerekli zamanın olmaması yüzünden, Metnin bu haliyle basımının yapılması gerekmiştir.
Metnin Maliye biliminin beş ana konusunu kapsayacak şekilde kaleme alınması yoluna gidilmiştir. Öncelikle Hukuk Fakültesi öğrencilerinin kaynak ihtiyacını gidermek amacıyla kaleme aldığından, konuların tamamına ilişkin ana hatları ile de olsa bilgi verilmesinde yarar olduğu düşünülmüştür. Hukuk Fakültesinde okutulan bir dersin malzemesi olması, tabiî olarak meselenin hukukî yönünü öne çıkarmayı gerekli kılmaktadır. Metnin bu halinde bu yöndeki çaba sadece Bütçe bölümünde daha bir yoğunluk arz etmektedir. Kamu Gelirleri bölümü metnin yarısından fazlasını oluşturmaktadır.
Çalışmanın amacı, okuyucuya inceleme konuları hakkında temel bilgilerin verilmesidir. Bu nedenle, ayrıntıdan olabildiğince kaçınılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Hizmetleri ve Kamu Harcamaları
.
Kamu Gelirleri
.
Bütçe
.
Kamu Borçları
.
Maliye Politikası