Hedef Serisi Maliye Prof. Dr. Nihat Edizdoğan, Prof. Dr. Mehmet Yüce  - Kitap
2. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
658
Barkod:
9786055343866
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İktisadi kalkınmada rol oynayan en önemli faktörden biri beşeri sermayedir. Beşeri sermaye ülkenin kalkınması ve gelişmesinde temel taşı rolü üstlenmiştir. Yetişmiş insan, tıpkı hücre gibidir. Nasıl ki hücre vücudun yaşam kaynağı ise yetişmiş insan gücü de ülkelerin yaşam kaynağıdır. Hücrelerin zayıf ya da hastalıklı olması yaşamı tehdit ettiği gibi niteliksiz iş gücü de ülkenin geleceğini tehdit etmektedir. Bu nedenle devletler nitelikli iş gücünün yetişmesi konusunda azami gayret gösterirler. Türkiye'de de son yıllarda bu konuda önemli adımlar atılmış ve bu çerçevede önemli yasal düzenlemeler getirilmiştir. Türkiye'de nitelikli işgücü başında kuşkusuz kariyer meslekler gelmektedir. A grubu da diyebileceğimiz bu mesleklere girebilmek ise uzun ve ince bir süreci gerektirmektedir. Bu süreç zor ve meşakkatli bir süreçtir.
Kıyasıya rekabet gerektiren bir süreçtir. Bir fakülteden mezun olmak ya da saygın bir üniversiten diploma almak bu mesleklere girmek için yeterli değildir. Kurslara gitmek ya da günde birkaç saat ders çalışmak da bu mesleklere girmek için yeterli değildir. Bu mesleklere giriş, sistemli çalışmak gerektirir, bilgi birikimi gerektir, günceli yakalamayı gerektirir, sınav sistemini bilmeyi gerektirir, uzun süre uykusuz kalmayı gerektirir, bilinçli çalışmayı gerektirir ve nihayet en önemlisi sabır gerektirir. Bu zorlu mücadele öğrencilerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla bu kitabı hazırlanmayı borç bildik. Bu çalışmanın sınava girecek gençlere yol arkadaşı olacağını ümit etmekteyiz.
Bu baskıda önceki baskıdaki maddi hataları düzeltmekle yetinmeyerek kitabın okunabilirliğini artırmak ve sınava girecek adaylara daha faydalı olmasını sağlamak amacıyla hem konu itibariyle genişlettik hem çözümlü soru sayısını artırdık. Sınava giren öğrencilerimizden gelen talebi dikkate alarak bazı konuları yeniden kaleme aldık. Siz değerli okuyuculardan gelecek öneriler kitabın gelişmesinde önemli katkı sağlayacağı bilinciyle şimdiden katkı sağlayacak olan sizlere müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz. Elinizdeki bu kitap kapsam itibariyle KPSS müfredatına uygun olarak hazırlanmış olduğundan akademik bir çalışmadan ziyade sınava hazırlık temel mali bilgileri içermektedir. (Tanıtım Bültenin'den)
Kitapla İlgili Kategoriler