Uygulamada Marka – Haksız Rekabet ve Telif Suçları İlhami Güneş  - Kitap
Uygulamada

Marka – Haksız Rekabet ve Telif Suçları

3. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
390
Barkod:
9786053001850
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta önce, Fikri Mülkiyet Hukukunun temel kavramları ve fikri mülkiyet haklarının tarihçesi hakkında bilgiler verilmiş, sınai haklar ve ayırt edici işaretler tanıtılmıştır. Kitabın ana teması ise; marka hakkı ve telif hakkının cezai korumasıdır. Bunun yanında haksız rekabet suçu da ele alınmış.
Kitabın sonraki bölümünde; marka hakkı, markanın kazanılması, işlevleri ve türleri ele alınmış ve markaya ilişkin hukuki korumanın ilkelerine değinilmiş. Bir diğer temel konu olan; telif hakkı koruması ve özellikle eser sahibi, bağlantılı hak sahibi ve mali hak sahiplerinin haklarının cezai koruması ve bandrol zorunluluğunun ihlali ayrıntılı olarak ele alınmış. Daha sonra; usule ilişkin konular ve bu alandaki bilirkişilik kurumu, Bilirkişilik Kanunu, HMK ve CMK hükümleri çerçevesinde, ele alınmıştır. Bu alandaki son içtihatlara da yer verilerek, uygulamacılara destek olabilecek bilgiler eklenmiş. Son olarak; fikri ve sınai haklarla iç içe veya bağlantılı olarak sıkça karşılaşılan, 6102 Sayılı TTK ile önemli değişiklilere uğrayan haksız rekabet koruması ve cezai yönleri ele alınmış.
Kitap; eser sahiplerine, marka sahibi kişi ve işletmeler ile vekillerine, hakim ve savcılara, Kültür Bakanlığı'nın uzmanlarına, Denetim ekipleri ve uzman kolluk güçlerine yararlı bir kaynak olması dileğiyle sade bir dille hazırlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukukuna Giriş
.
Sınai Mülkiyet Haklarına (Patent, Faydalı Model, Tasarım ve Marka) İlişkin Ön Açıklamalar
.
Marka Hakkı ve Marka Hakkına Karşı İşlenen Suçlar
.
Telif İhlalleri Alanında Cezai Koruma
.
Fikri Sınai Mülkiyet Suçlarının Marka Suçlarının Soruşturma ve Kovuşturmasına İlişkin Özellikler
.
Haksız Rekabet Suçları