Miras Hukuku Dersleri Prof. Dr. Aydın Aybay, Doç. Dr. Memet Erdem Aybay  - Kitap
5. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
141
Barkod:
9789753689496
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de hükümet sisteminin değişmesi sebebiyle kanun hükümleri arasında geçen "Tüzük" kavramı yerine "Cumhurbaşkanlığınca Çıkarılan Yönetmelik" kavramının kanuna konulması dışında kayda değer bir gelişme olmadığı söylenebilir. Mehaz Kanun olan İsviçre Medeni Kanunumda özellikle 20001i yıllardan itibaren köklü değişikliklerin yapıldığı gözlemlenmektedir. Buna karşılık Türk Kanunkoyucusunun miras hukuku hükümleri anlamında bir yenilik getirmeyi düşünmediği anlaşılmaktadır.
En son baskısı 2003 yılında yapılmış olan "Miras Hukuku Dersleri" isimli bu önemli kitabın yeni baskısını hazırlamayı, hem O'nun adını yaşatmanın ve genç kuşaklara duyurmanın hem de oğlu olarak O'na layık olmaya çalışmanın çabası olarak görmekteyim.
Kitabın en son baskısını hazırlarken, babamın bana "miras" kalan evrakı içinde bulduğum notlardan son derece geniş ölçüde yararlandığımı söylemeliyim. Bu notlar arasında bulunan ve kendisinin yaptığı, kitabın çeşitli yerlerinde gerekli gördüğü düzeltmeler ve değişiklikler, şu zamana kadar olan yasal değişiklikler ile birlikte kitaba eklenmiştir. Bunun dışında tipografık hatalar düzeltilmiştir. Ayrıca özellikle miras hukuku dersi alan hukuk fakültesi öğrencilerinin yararına olacağını düşündüğümden, güncel Yargıtay kararları da gerekli yerlere işlenmiştir. Bunların dışında kitabın özüne dokunmamayı tercih ettim. Bunun da sebebi olarak bu kitabın miras hukukunun özünü anlamak için yeterli olduğunu düşünmemdir.
Doç. Dr. Memet Erdem Aybay
Kitabın Konu Başlıkları
.
Miras Hukuku'nun Önemi ve Zorunluğu
.
Kanuni Mirasçılık
.
Ölüme Bağlı Tasarruflar
.
Mirasın Açılması ve Mirasa Ehliyet
.
Mirasın Açılmasının Hükümleri
.
Taksim
Kitapla İlgili Kategoriler