Davranış Bilimleri Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu  - Kitap

Davranış Bilimleri

16. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
616
Barkod:
9786053334064
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
299,50
İndirimli (%10):
269,55
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
8. baskı
Şubat 2009
0
0 (%NaN)
Kitabın Açıklaması
Davranış bilimleri, sosyal bilimler içerisinde yeni gelişmekte olan bir bilim dalıdır. Davranış bilimleri, insan ve toplum hayatının her evresiyle ilgili, çok renkli bir mozaik gibi, bol çeşitli ve zengin görünümlü bir sosyal bilim dalıdır.
Bu ders kitabının amacı insan davranışlarının temel kaynaklarının bir kısmını ele almaktır. Böylece, öğrenciler, insanları ve onların yaptıklarının nedenlerini daha iyi anlama imkânı bulacaklardır. Davranışların temel neden sonuç ilişkilerini öğrenerek, bir taraftan bir insan olarak kendilerini, diğer taraftan da çevrelerindeki ilişki içerisinde bulundukları başka kişileri daha iyi tanıma fırsatı bulacaklardır.
Öğrencilerin, burada okuyacakları hususların çoğu kendilerine tanıdık gelecektir. Ancak bunlardan bazıları, yeni bilgiler kapsayacak, bazıları da hep doğru sandıklarının aksini gösterecektir. Bu durumda, öğrencilerin bu dersten öğrendiklerini, günlük hayatta insanlarla ilişkilerinde göz önüne almaları ve bu bilgileri uygulayabilmeleri becerisinin kazandırılması, bu ders kitabının başka bir önemli amacı olmaktadır.
Giriş düzeyinde olması dolayısıyla kısa bir ders kitabı olan davranış bilimlerinde, konuların derinlemesine anlatılarak ayrıntıya girilmemiştir. Bunun yerine, konular hakkında genel bilgiler verilerek, öğrencilerin dikkati konu üzerine çekilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Davranış Bilimlerinin Sosyal Bilimler İçerisindeki Yeri ve Önemi
.
Davranışların Temel Kaynakları Olarak İhtiyaçlar
.
Davranış Düzleminin ve sosyal Kurumların İnsan Davranışlarındaki Yeri ve Önemi
.
Kültür ve Davranış
.
Kişilik ve Davranış
.
Sosyal Tabakalaşma ve Eğitim Yoluyla Sosyal Hareketliliğin Sağlanması
.
Kişilerarası İletişim ve Kitle İletişim Süreçleri
.
İnsan Davranışlarının Motivasyonu
.
Stres Yönetimi ve Davranış