Üçüncü Dalga Yirminci Yüzyıl Sonlarında Demokratlaşma Ergun Özbudun, S.P. Huntington  - Kitap

Üçüncü Dalga

Yirminci Yüzyıl Sonlarında Demokratlaşma

2. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
422
Barkod:
9786050511840
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, yirminci yüzyıl sonlarının önemli, belki de en önemli küresel siyasal gelişmesi hakkındadır: Yaklaşık otuz ülkenin, demokratik olmayan siyasal sistemlerden demokratik siyasal sistemlere geçişi. Kitap, 1974 ile 1990 arasında gerçekleşen bu demokratlaşma dalgasının niçinini, nasılını ve yakın sonuçlarını açıklama yolunda bir çabadır.
Bu kitap gerek teoriden, gerek tarihten bazı şeyler almaktadır ama ne teorik, ne de tarihsel bir eserdir. Bunların ikisi arasında yer almaktadır ve esas itibariyle açıklayıcı niteliktedir.
Bu kitap, 1989 ve 1990'da, ilgilendiği olaylar kümesi daha şekillenmekteyken yazıldı. Dolayısıyla kitap, günlük olaylar hak kında yazmanın tüm sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bu rejim geçişleri hakkında bir ilk değerlendirme ve açıklama olarak görülmelidir.
Kitap, belli olaylar hakkında ayrıntılı monografiler yazmış olan tarihçilerin, siyasal bilimcilerin ve diğer bilim adamlarının eserlerinden yararlanmıştır. Ayrıca, bu olaylara ilişkin gazete haberlerinden de büyük ölçüde yararlanmıştır. Demokratlaşmanın üçüncü dalgası bir sona eriştiğinde, bu olgunun daha tam, daha doyurucu bir açıklamasını yapmak mümkün olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ne?
.
Niçin?
.
Nasıl? Demokratlaşma Süreçleri
.
Nasıl? Demokratlaşmanın Özellikleri
.
Ne Kadar Süre?
.
Nereye?