Kamu İhale Sözleşmelerinin Değiştirilmesi ve Devri Mustafa Oğuz Tuna  - Kitap

Kamu İhale Sözleşmelerinin Değiştirilmesi ve Devri

1. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786051521176
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde idare tarafından ihalesi yapılacak olan mal, hizmet, danışmanlık hizmet alımları ile yapım işleri konuları 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'ndan ayrılmış ve 22.01.2002 tarihinden itibaren 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile ayrıca düzenlenmiştir. Buna dayanılarak imzalanan sözleşmeler ise ilk defa ayrı bir kanun olarak çıkarılan 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile hüküm altına alınmıştır.
Çalışmanın konusu da, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu m.15 ve m.16 hükümleri ile öngörülen kamu ihale sözleşmelerinin değiştirilmesi ve devri olmuştur. Öncellikle sözleşmelerin değiştirilmesi, ardından devri, doktrin ve yargı kararları ile birlikte konuya uygun düştüğü ölçüde incelenmiştir.
Özetle, sözleşme, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, işin yapılma yeri ile işin süresi konularında değiştirilebilir. Sözleşmenin devri ise ancak zorunlu hallerde, ihale yetkilisinin yazılı izni ile özel şartlara haiz kişilere yapılabilir. Söz konusu hükümlere daha ayrıntılı bir şekilde çalışmamızda yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Kamu İhale Sözleşmeleri
.
Kamu İhale Sözleşmelerinin Değiştirilmesi