İletişim Özgürlüğü ve Medyada Oto–Kontrol Neşe Erkekli Kızıl  - Kitap

İletişim Özgürlüğü ve Medyada Oto–Kontrol

1. Baskı, 
Eylül 1998
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
223
Barkod:
9789754866896
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İletişim özgürlüğünün sağlanması sürecinde oynadığı önemli rol bakımından incelenen “Oto–Kontrol” kurumu çağdaş demokrasiyi benimsemiş devletler için vazgeçilemez
bir olgudur. Bazı otoriter toplumlarda da yasal bir kimlikle karşımıza çıkan bu kurumu incelerken konuyla bağlantılı birçok kavram üzerinde durulmuştur.
Kitabın birinci bölümünde kitle iletişimi konusunu işlenmiştir. Kitle iletişim araçlarının işlevlerini çok boyutlu olarak değerlendirdiğimiz bu bölüm içinde farklı başlıklar altında basın ve bir kamusal hak ve özgürlük olarak basın özgürlüğü değerlendirilmiştir.
İkinci bölümünde Oto–Kontrol kavramıyla yakından ilgili konular olması nedeniyle ahlak (etik) ve basın ahlakı konularını açıklanmaya çalışılmıştır.
Üçüncü bölümde Oto–Kontrol kavramı, Oto–Kontrol modellerini ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Oto–Kontrol uygulamalarını incelenmiştir.
Dördüncü bölümde; Türk basınında gönüllü kuruluş kimliğiyle ortaya çıkan Oto–Kontrol kuruluşları üzerinde uzunca durulmuştur. Beşinci bölümde ise; Radyo–Televizyonun hukuki evrimini gözler önüne serilmiştir.
Bu çalışmada iletişime özgü öğeler, kamu hukuku anlayışı içinde sebep–sonuç ilişkileri kurarak, tahlil ederek konuyu bütünüyle bir hukuki çerçeve içinde değerlendirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kitle İletişimi
.
Ahlak (Etik)
.
Oto– Kontrol
.
Türkiye’de Gönüllü Kuruluşlar Yoluyla Basında Oto–Kontrolün Gerçekleştirilmesi
.
Türkiye’de Radyo Televizyonun Geçirdiği Hukuki Evrim ve Özel Radyo–TV’lerin Ortaya Çıkmasından Sonra Oto–Kontrol Uygulamaları
Kitapla İlgili Kategoriler