Gerekçeli – Açıklamalı ve İkincil Mevzuat İlaveli 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Erdoğan Dedeoğlu  - Kitap
Gerekçeli – Açıklamalı ve İkincil Mevzuat İlaveli

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu

9. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
970
Barkod:
9786056915383
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta kamu harcaması yapılmasına yönelik alım, hizmet, yapım, kiralama ve taşıma işleri ihalelerini düzenleyen 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve bu Kanuna göre yapılan ihaleler sonucu düzenlenecek sözleşmeleri belirleyen 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun açıklanmasına yer verilmiştir.
Kitabın hazırlanmasında önce Kanun metnine yer verilmiş daha sonra her madde tek tek gerekçeleriyle birlikte ele alınarak açıklanmıştır. Ayrıca her madde ile ilgili ikincil mevzuat düzenlemelerine ve Kamu İhale Kurulu ile yargı kararlarına yer verilmeye çalışılmıştır.
Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, ikinci bölümde 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve üçüncü bölümde ise Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) ile ilgili açıklamalara yer verilmiştir.
İhale mevzuatı çok sık değişmekte olup bu durum ihale mevzuatının takibini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle önceki baskıları kısa sürede tükenen kitabın bu son baskısında ihale mevzuatı konusunda yapılan son değişiklikler dikkate alınarak kitap yeniden gözden geçirilmiş ve güncellenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu İhale Kanununda Uygulama İlkeleri
.
Kamu İhalelerine Katılım Kuralları
.
Kamu İhalelerinde İhale Süreçleri
.
Kamu İhalelerinde Şikâyetlerin İncelenmesi ve Anlaşmazlıkların Çözümü
.
Kamu İhale Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve Uygulanması
.
Kamu İhalelerinde Yasaklar ve Sorumluluklar
.
Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)