Tasarımdan Uygulamaya 3D Mantığı Çetin Tüker  - Kitap

Tasarımdan Uygulamaya 3D Mantığı

1. Baskı, 
Şubat 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x23
Sayfa:
321
Barkod:
9789756477892
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tasarımdan Uygulamaya 3D Mantığı bir bilgisayar kitabından ziyade 3D tasarım kitabı olarak nitelendirilebilir. Alıştığımız gibi bir 3D tasarım programının nasıl kullanılacağını anlatmıyor. 3D ile ilgili her şeyin bu kitapta olduğu da iddia edilemez. Bu kitapta örnek bir 3D tasarım çalışmasının üretim sürecine şahit olacaksınız: Basit fikirlerden somutlaşan tasarıma...
Tasarımdan Uygulamaya 3D Mantığı 3 kısımdan oluşuyor: Tasarım, Modelleme ve Işıklandırma. Tasarım kısmında; ilk fikrin ortaya çıkışı, bunun olgunlaştırılması ve eskiz çalışmaları ele alınıyor. Modelleme kısmında; modelleme ve dokulamayla ilgili temel bilgiler, detaylar ve incelikler, tasarım bileşenlerinin teker teker oluşturulması, duvar, merdiven, kemer, tonoz, ferforje, sokak lambası, zemin, kapı ve süslemeler gibi yapı elemanlarının modellenmesi anlatılıyor. Son kısım olan Işıklandırma’da ise; ışıklandırmayla ve kompozisyonla ilgili temel bilgiler veriliyor. Bütün bunları okurken Çetin Tüker’in ödüllü 3D tasarımı Tonozlu Sokak’ın yapılışına şahit oluyor ve benzer bir çalışmayı yapmak için gereken bilgiye sahip oluyoruz.
Çetin Tüker Tonozlu Sokak ve Yalnız Sokak 3D tasarım çalışmalarıyla ve PUSU oyunundaki modelleriyle hem ülkemizde hem de yurt dışında tanınmış bir tasarımcı. Bu kitapla onun tasarım dünyasına dalacak ve belki de usta bir tasarımcı olma yolunda bir adım daha atacaksınız.