Hakimin Hukuki Sorumluluğuna İlişkin Yargıtay Büyük Genel Kurulu ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları (2010–2014) Dr. Mustafa Saldırım  - Kitap

Hakimin Hukuki Sorumluluğuna İlişkin Yargıtay Büyük Genel Kurulu ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları

(2010–2014)

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
327
Barkod:
9789754648393
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bui içtihat derlemesinde 2010-2014 yılına ait 5 adet Yargıtay Büyük Genel Kurul kararı ile 44 adet Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı bulunmaktadır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararlarından, aynı nitelikte olanların metinlerine yer verilmeyip sadece tarih, esas ve karar numaraları ilgili kararın altına not düşülmüştür. Bununla birlikte aynı konuya ilişkin görünmekle birlikte davada dayanılan vakıanın farklı olması durumunda, bu kararların metinlerine yer verilmiştir.
Kullanım kolaylığı açısından kararların içeriğine ait bilgilere (daha açık bir deyişle özetin özetine) “içindekiler” kısmında yer verilmiş, bu şekilde hangi kararda hangi konuların incelendiğinin okuyucu tarafından kolaylıkla bulunabilmesi sağlanmıştır. Ayrıca “arama cetveli” yardımıyla hangi kavramın hangi kararda kullanıldığının belirlenmesine olanak tanınmıştır. Bunun yanında her kararın başlığında da kararın geniş özetine yer verilmiş, metin içeriğinde ise önemli sayılabilecek gerekçeye ait kısımlar koyu şekilde gösterilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler