Dil ve Biliş Bozukluklarında Terapi Etkinlikleri Özlem Cangökçe Yaşar, Didem Akyıldız, Müge Tunçer, İlknur Maviş  - Kitap

Dil ve Biliş Bozukluklarında Terapi Etkinlikleri

1. Baskı, 
Mayıs 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x29
Sayfa:
142
Barkod:
9786055437312
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
İnsan yaşamında dil ve biliş sorunlarının ön plana çıktığı yaş dönemleri vardır. Bu dönemler içinde fiziksel yaşlanmayla birlikte beynin de yaşlanması doğaldır. Hücre ölümleri, metabolik değişiklikler, beyne giden oksijen miktarında azalma, hücreler arasındaki iletişim değişiklikleri yaşlılık dönemlerinde beklenen sonuçlardır. Bu tür değişiklikler yaşlanmanın beyin işlevlerine etkisini görmek açısından hala araştırma konuları olmaya devam etmektedir.
Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, Huntington hastalığı gibi dejemeratif hastalıklarda gözlenen sözel ve görsel bellek etkilenmeleri, soyut işlemleme ve kavram oluşturmada yetersizlik en sık rastlanan bilişsel bozukluklardır.
Bu kitapta yer alan terapi etkinlikleri yukarıda adı geçen tüm hastalık ve bozukluklar sonucunda dil ve biliş yetersizlikleri gösteren tüm çocuk ve yetişkin yaş grupları için hazırlanmıştır. Etkinliklerde yer alan sözcük, cümle veya paragraflar her yaş grubu birey için uygun olmayabilir ama uygulayıcı uzmanlar çalıştıkları kişiler için içlerinden uygun olanı seçerek uygulayacaklardır. Etkinlikler uygulayıcılar için örnek niteliğindedir; aynı örnekleri veya benzerlerini geliştirmek/genişletmek uygulayıcıların yaratıcı düşünme yetilerine bırakılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dil ve Biliş: İşlev ve Yetersizlikleri
.
Dil ve Biliş Değerlendirmesi
.
Dil ve Bellek Etkinlikleri
.
Dikkat – Algı ve Düşünme Organizasyonu Etkinlikleri
.
Okuma ve Yazma Etkinlikleri