Osmanlı Çağı Altan Deliorman  - Kitap

Osmanlı Çağı

1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9789757728665
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
14. yüzyıl başından 20. yüzyılın ilk yarısına kadar 620 yıl sürmüş muhteşem bir devletin gurur verici hikayesi. Çağ açıp çağ kapayan, üç kıtaya yayılan muazzam bir imparatorluk. Zaferlerle dolu yüzyılların ardından gelen duraklama ve sonra bozgun dönemi. Muktedir ve zayıf hükümdar. Makine intizamı ile çalışan bir düzenin bozuyup yozlaşması. Islahat girişimleri, yenilikler, fermanlar. Her şeye rağmen, yıkılışın yaklaştığı dönemde bile dünyanın büyük devletlerinden biri olmayı sürdüren Osmanlı Devleti niye borçlandı, nasıl iflas etti?
Osmanlı Devleti'nin en az dört yüz yılı Osmanlı Çağı olarak anıldı. Bu kitapta, Osmanlı Çağı'ndaki öteki Türk devletlerinin, beyliklerin, Akkoyunluların, Karakoyunluların, Memluk Devleti'nin, Timurlu ve Babürlü devletlerinin, Altın Orda'nın hanlıkların, Çağataylıların tarihi macerasını da okuyacaksınız.
"Osmanlı Çağı"nda 13. yüzyıldan sonraki Türk medeniyetinin özelliklerini, şaheserlerini, mimarisini, sanat eserlerini, düşünce dünyasını, toplum yapısını, idare mekanizmasını, ekonomik yapısını, eğitim ve kültür hayatını da toplu olarak görebileceksiniz. Büyük bir tarihi geçmişin özünü böylece tek kitapta bulmanız mümkün.