İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Haciz Ali Kayhan Ürün  - Kitap

İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Haciz

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
355
Barkod:
9786258128291
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
485,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geçici hukuki koruma, hak sahibinin kesin hukuki korumaya kavuşana kadar geçen süreçte hali hazırdaki durumunun korunmasını amaçlayan bir müessesedir. Geçici hukuki korumalar içinde, ihtiyati haciz ise ayrı bir önemi haizdir. Bunun bir nedeni, hiç şüphesiz ihtiyati haczin, münhasıran para alacakları için öngörülen geçici hukuki koruma tedbiri olmasıdır. Bir diğer sebebi ise kanunun muaccel alacaklar bakımından herhangi bir ihtiyati haciz sebebi aramamasıdır. İhtiyati haczin önemi uygulamaya da yansımıştır. Hukuk mahkemelerinin baktığı tüm değişik iş istemlerinin yaklaşık üçte birini ihtiyati haciz talepleri oluşturmaktadır.
Bu çalışmada, ihtiyati haciz müessesesi, 7251 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un getirdiği değişiklikler de nazara alınarak, öğretideki görüşler ile Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve bölge adliye mahkemesi kararları doğrultusunda incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Geçici Hukuki Koruma
.
Genel Olarak İhtiyati Haciz Kavramı, İhtiyati Haczin Tanımı, Diğer Kurumlarla Karşılaştırılması ve Mukayeseli Hukukta İhtiyati Haciz
.
İhtiyati Haczin Şartları, İhtiyati Haciz Sebepleri Yargılaması, Kararı ve Neticeleri
.
İhtiyati Haciz Kararının İcrası, İhtiyati Haciz Kararına İtiraz, Tamamlayıcı Merasim ve Tazminat Davası
Kitapla İlgili Kategoriler