Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:19 Mart 2008 Nazif Kaçak

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:19 Mart 2008

Nazif Kaçak (Editör)

1. Baskı, 
Mart 2008
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
326
Barkod:
1306980226027
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Sunuşuma başlamadan önce Yargıtay Başkanlığına seçilen Sayın Hasan GERÇEKER Beyefendiyi Terazi Hukuk Ailesi olarak kutluyor ve hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ara yeri gelmişken belirtmeliyim ki Sayın DOĞAN bu sayıdaki sürekli köşesinde Yargıtay eski başkanlarından Merhum Ahmet Recai SEÇKİN’i konuk etmektedir. SEÇKİN’in hayat öyküsünü ve başarılarını ilgiyle okuyacağınıza inanıyorum.
Bu sayıdaki makalelerimize gelecek olursak ticaret hukukunda Sayın SEZER Türk Ticaret Kanunu Tasarısında nama yazılı senetlere ilişkin öngörülen düzenlemeleri yürürlükteki mevcut hükümlerle kıyaslayarak inceleme konusu yapmıştır. Bilindiği üzere trafik kazaları hâlâ ülkenin en önemli sorunlarından bir olmayı sürdürmektedir; trafik kazalarının bir çoğu na ağır vasıtaların karıştığı dikkate alınırsa Sayın EVREN’in profesyonel ağır vasıta şoförlerinin çalışma ve dinlenme sürelerini hem karayolları trafik mevzuatı hem de iş hukuku yönünden irdelediği makalenin trafik kazalarında kusur dağılımı noktasında yeni düşüncelere de ışık tutacağına inanıyorum.
Ceza hukuku sistemimize yeni dahil olan ve icra mahkemelerince verilen disiplin hapsi, tazyik hapsi ve hapsen tazyik cezasının infazına ilişkin Sayın ATALAY’ın makalesinin uygulayıcılara çok yararlı olacağını düşünmekteyim. Markanın hukukî sürecine ilişkin genel bir tarihçe de içeren ve hangi işaretlerin marka sayılacağını Yargıtay yorumlarıyla sunan Sayın CESUR’un makalesi ile Eser Sahibinin Manevi Hakları ve Uygulama Başlıklı Sayın GÜNEŞ’in makalelerinin de uygulamaya yönelik toparlayıcı bilgi içeren makaleler olduğunu belirtmek isterim. Temel ceza kanunlarına uyum amacıyla yüzü aşkın kanunda değişiklik yapan 5728 sayılı Kanunu irdeleyen ve belki de bu konuda ilk makale olan Sayın UĞUR’un makalesini de özellikle de tespitleri yönünden yararlı ve ilgi çekici bulacaksınız. Triptik süresi geçen yabancı plakalı araçlara ilişkin örneklerden hareketle hazırlanan Sayın ÖZBOYACI’nın; adli sicil ve arşiv kayıtlarının silinmesi ve ayrıca memnu hakların iadesi konusunu anlatan Sayın ÇİÇEK’in güzel çalışması, maalesef çok az bilimsel eserin yayımlandığı gümrük kaçakçılığı konusunda lehe kanun uygulaması olarak önödemeyi işleyen ve dergimize ilgisini eksiltmeyen Sayın GÜNAY’ın yazısı; Kumar Kabahati başlıklı Sayın ALTIPARMAK’ın makalesi ve kamu ihalelerinde çerçeve sözleşmelere ilişkin Sayın TOPRAK’ın kapsamlı makalesi de bu sayımızda yer almaktadır.
Her sayıda sizlere olabildiğince fazla makale sunmak istiyoruz nitekim bu sayımızda da aynı yolu izledik. Yukarıda belirttiğim makaleler dışında Sayın TAMER’in Belediye Zabıtasının Görev ve Yetkileri başlıklı makalesi ile Sayın DURSUN’un kanun teklifi de sunduğu kamu görevlilerinin etik kurallarına ilişkin makalesi de bu sayıda yerini almıştır. Sayın PETEK ve ERİŞİR’in müşterek makalelerin konusu da tüm Ülkenin hop oturup hop kalktığı neredeyse spor denince tek akla gelen futbolun idaresini konu alan Türkiye Futbol Federasyonunun Hukuki Niteliği başlıklı makalesi ile son günlerde özellikle internette erişimin engellenmesi ile gündemde sıcak bir yer tutan yayın yasaklarına ilişkin Sayın ONGUN’un makalesini de yine bu sayımızda bulacaksınız. İlgiyle izlendiğini gelen olumlu eleştirilerden bildiğimiz Sayın TUTUMLU ile Sayın ÖZMEN’in sürekli köşelerini de dikkatinize sunuyoruz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Ahmet Sezer:Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nda Nama Yazılı Senetler
.
Öcal Kemal Evren:Profesyonel Ağır Vasıta Şoförlerinin Çalışma ve Dinlenme Sürelerinin Belirlenmesi
.
Osman Atalay:İcra Mahkemelerince verilen Kararlar ve Bu Kararların İnfazı
.
İlhami Güneş:Eser Sahibinin Manevi Hakları ve Uygulama
.
Deyiş Cesur:Yargıtay Kararları Işığında Marka Olarak Kabul Edilen İşaretler
.
Hüsamettin Uğur:5237 Sayılı Tck'nın 5. Maddesi ve 5728 Sayılı Kanunun Getirdikleri
.
İbrahim Çiçek:5352 Sayılı Adli Sicil Kanununa Göre Adli Sicil ve Arşiv Kaydının Silinmesi ve Memnu Hakların İadesi
.
Alper Özboyacı:Türkiye'ye Giriş Yapan Yabancı Plakalı Araçların Yurtta Kalma (Triptik) Süresini Aşması Halinde Uygulanması Gereken Cezai Müeyyide
.
Erhan Günay:Yargıtay Kararları Işığında Gümrük Kaçakçılığı Davalarında Önödeme Uygulamasında Lehe Kanun Uygulaması
.
Cüneyd Altıparmak:Kumar Kabahati
.
Eren Toprak:Kamu İhale Sisteminde Yeni Bir Kavram:Çerçeve Sözleşme İhaleleri
.
Mustafa Tamer:Belediye Zabıtasının Görev ve Yetkileri
.
Hasan Dursun:Kamu Görevlilerinin Uymaları Gereken Etik Kurallar Hakkında Bir Kanun Önerisi
.
Hasan Petek, Evrim Erişir:Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hukukî Niteliği
.
Coşkun Ongun:Yazılı ve Görsel Basın İçin verilen Yayın Yasakları ve Koşulları
.
Terazinin Dengesi – Remzi Özmen:"Şapkalasak mı? Şapkalamasak mı?"
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif Tutumlu:Vekilin Adres Değişikliğini Bildirmemesi– Dosyanın İşlemden Kaldırılması
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip Doğan:Dr. Ahmet Recai Seçkin (1911–1972)
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin Kumkale:Mali Tablolar – Soru–Cevap (İade Faturası
.
M. Fatih Dikici: Avukatlar İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini
.
Yargı Kararları