Devlet Maliyesi Prof. Dr. Duran Bülbül  - Kitap
2. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
426
Barkod:
9786057867261
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Devlet maliyesi, temel olarak devletin gelir ve giderlerini inceleyen bir bilim dalı olmakla beraber, devlet faaliyetlerini hukuki, mali, ekonomik ve sosyal açılardan da değerlendiren ve bu bağlamda, devlet faaliyetlerinin sınırını da ortaya koyan bir bilim dalıdır. Devlet maliyesi sadece kurumsal anlamda, devletin mali faaliyetlerini tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan devlet faaliyetlerinin etkisini değerlendirir. Maliye ülkenin, ekonomik, sosyal ve siyasi politikalarına yön veren önemli bir bilim dalıdır.
Tüm bu düşünceler ışığında, devlet maliyesi kitabı, devlet harcama ve gelirlerini teorik ve yasal çerçevede incelerken, devlet gelirlerinin ve harcamalarının yarattığı etkileri de çalışma kapsamına almış. Bu kitap, maliye bölümü öğrencilerine ve maliye bilimi ile ilgilenen kişilere önemli bir katkı olacağı düşüncesiyle, bilgilerinize sunulmuş.
Hem maliye eğitimine yeni başlayan bir öğrenciye maliyeyi sevdirecek ve öğretecek kadar akıcı ve yalın bir dile, hem akademisyenlere katkı sağlayacak kapsamlı bir anlatıma sahip olan bu eser, meslek sınavlarına hazırlanan öğrencileri de gözetmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maliye Teorisi
.
Kamu Harcamaları
.
Kamu Gelirleri Ve Vergi Teorisi
.
Türk Vergi Sistemi
.
Vergi Usul Hukuku
.
Devlet Bütçesi
.
Devlet Borçlanması
.
Maliye Politikası