Şirketler Hukuku Pratik Çalışma Kitabı Prof. Dr. Mustafa İsmail Kaya, Arş. Gör. Eren Çıtır, Arş. Gör. Ahmet Baybars Özşahin, Arş. Gör. Gökhan Aktepe, Arş. Gör. Halil Doğan Küçükaydın  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786253655235
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk Ticaret Kanunu'nun altı kitabının ikincisi olan Ticaret Şirketleri, ticaret hukukunun en önemli alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Kanun'nun 124-644 maddeleri arasında düzenlenen bu kitapta, ticaretin aktörleri olan ticaret şirketleri ayrıntılı olarak düzenlenmektedir. Hukuk fakültesi öğrencileri, ticari işletme hukukundan sonra işlenen bu dersteki konuların daha kapsamlı ve daha zorlayıcı olduğunu ifade etmektedirler. Şirketler hukukunu ilgilendiren konuların kapsamı, tartışma alanlarının fazlalığı bu alanı daha çekici yaptığı gibi, aynı zamanda lisans öğrencilerinin tartışmalara ve konulara hakim olmaları için daha yoğun çaba sarf etmelerini de zorunlu kılmaktadır. Birçok konuda doktrinde farklı görüşlerin savunuluyor olması, konulara ilişkin çok sayıda Yargıtay karan olması, bu alanın pratik hayatla olan ilişkisini göstermektedir. Lisans öğrencileri açısından teorik bilgilerin ve tüm bu tartışmalı konuların uygulamaya nasıl yansıdığının öğrenilmesi son derece önemlidir. Bu düşünceyle hazırlanan pratik çalışma kitabı gerek hukuk fakültesi öğrencileri gerekse konuya ilgi duyan herkes için faydalı bir kaynak olacaktır.
Kitapta şirketler hukuku dersi kapsamında görülen konu başlıkları esas alınarak pratik olaylar çözümlü şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca bazı konu başlıklarına ilişkin Yargıtay kararları tespit edilerek, kararların özetine yer verilmiştir. Böylece teorik olarak derste görülen konulara ilişkin yüksek mahkemenin içtihatları da öğrenilmiş olacaktır. Aynı zamanda bu içtihatların derste öğrenilen teorik bilgiler ışığında yorumlanması sağlanmaktadır. Uygulamada sorunların tek bir konuyla ilgili olması ihtimalinin çok düşük olduğu düşünüldüğünden birden fazla konuyu kapsayan karma sorulara da hazırlanmıştır. Ayrıca önceki yılların ara ve final sınav sorularına da yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çözümlü Pratik Çalışmalar
.
Çözümsüz Pratik Çalışmalar
.
Örnek Sınav Soruları
.
Yargıtay Kararları