Küresel Yönetişim Timothy J. Sinclair  - Kitap

Küresel Yönetişim

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
176
Barkod:
9781111166601
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küresel ısınma, terörizm, finansal krizler, iklim değişikliği, güvenlik, toplumsal cinsiyet gibi sorunlar karşısında hükümet, lider ya da birey olarak tek bir mekanizmanın karar aldığı zamanlar geride kaldı. Küresel sorunlar karşısında hükümetlerin, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin kolektif karar almaları artık bir ihtiyaç. Peki, bu noktada günümüzün en çok tartışılan başlıkları arasında yer alan "yönetişim" bir çözüm olabilir mi?
Doç. Dr. Timothy J. Sinclair, "yönetim" ve "yönetişim" kavramlarının kuramsal ve uygulama boyutunda ne ifade ettiğinden yola çıkarak "küresel yönetişim"i mercek altına alıyor. Buradan hareketle kavramın anlamını ve hayattaki karşılığını farklı kuramsal görüşlere göre tartışıyor.
Kitap; bizden uzak olduğunu sandığımız küresel meselelerin gündelik yaşam pratiklerimize yansımalarını, davranış ve düşünme biçimlerimiz üzerindeki etkilerini de gösteren bir özelliğe sahip. Bu nedenle 21. yüzyılda küresel sorunlara neden duyarsız kalamayacağımızı da çarpıcı biçimde gözler önüne seriyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ortaya Çıkış
.
Kurumsalcılık
.
Ulusötesicilik
.
Kozmopolitanizm
.
Hegemonizm
.
Feminizm
.
Reddiyecilik